Er Açıklaması 'Kadınlarımız Ne Kadar Güçlü Olursa Toplumumuz Da O Kadar Güçlü Olur'

İçel Barosu Başkanı Ali Er, toplumun gelişmesinde kadının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa, toplumumuz da o kadar güçlü olur" dedi.

Er Açıklaması 'Kadınlarımız Ne Kadar Güçlü Olursa Toplumumuz Da O Kadar Güçlü Olur'
Türk Kadınlar Birliği İçel Şube Başkanı Hülya Yücel ve yönetim kurulu üyeleri, İçel Baro Başkanı Ali Er’i ziyaret etti. İçel Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ayfer Baydar, Türk Kadınlar Birliği Başkan Yardımcısı Funda Yıldız, yönetim kurulu üyeleri Hüsniye Düşgün ve Emine Gilik ile Genel Sekreter Zeynep Korkmaz’ın bulunduğu ziyarette konuşan Er, kadının siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama katılımının sağlanması amacıyla kurulan Türk Kadınlar Birliği’nin, kadın hakları ve statüsü ile ilgili başarılı ve öncü çalışmalara imza attığını söyledi.



Toplumun gelişmesinde kadının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Er, “İnsanlığı yetiştiren kadındır. Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa, toplumumuz da o kadar güçlü olur. Kadının toplumda daha aktif olması, sosyalleşmesi, haklarını öğrenmesi konusunda İçel Barosu Kadın Hakları Merkezimiz önemli ve başarılı çalışmaları hayata geçirmiştir. İçel Barosu Kadın Hakları Merkezimiz, şiddete maruz kalan, maddi durumu yetersiz olan kadınlarımıza haklarını anlatmak ve haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için hukuki açıdan gönüllü danışmanlık hizmeti vermektedir. Kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle ortak hareket ederek, karşılaşmış oldukları sorunlara çözüm arayışlarına girmekte, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır. Kadın cinayetlerinde ve şiddet olaylarında açılan davalarda, davayı müdahil ve gözlemci olarak takip ederek, failin en ağır şekilde cezalandırılması için elinden geleni var gücüyle yapmaktadır. 24 kadın avukatımız nöbet listesi dahilinde danışmanlık hizmeti vermektedir" diye konuştu.

Kaynak: İHA