'Devletimize Olan Güven Arttı'

Bulanık Kaymakamı Uzan: 'Bugün geldiğimiz noktada devletimize olan güven arttı. Yapılan hizmetler görünüyor ve vatandaş şu an bir huzur ve refah içerisinde'

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, "Bugün geldiğimiz noktada devletimize olan güven arttı. Yapılan hizmetler görünüyor ve vatandaş şu an bir huzur ve refah içerisinde." dedi.

Kaymakam Uzan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların bölgede huzur ve güven istediğini söyledi.

Geçmişte terör örgütünün, vatandaşlar üzerinde baskı oluşturduğunu ifade eden Uzan, "Bugün geldiğimiz noktada devletimize olan güven arttı. Yapılan hizmetler görünüyor ve vatandaş şu an bir huzur ve refah içerisinde. Bundan dolayı özelikle bayanlarımız dışarı çıkıp alışveriş yapabiliyorlar. Bu kesinlikle huzur ve güven ortamından kaynaklı bir durum. Bu süreç böyle devam ettikçe bunun daha da iyi olacağına vatandaşın memnuniyet düzeyinin daha da artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Uzan, tescil harici alanların, hazineye kazandırılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hazine arazisine giren konutların ilgili şahıslarına 'arazinde tecavüz ettiğin alanı git devletten satın al' diyeceğiz. Parasal olarak bir değerlendirme yapmadık ama buralar çok değerli alanlar. Yaklaşık 100 dönümlük gasp edilen arazi tekrar devlete kazandırıldı. Adamın 1 metrekare arsası yok ama gelmiş üç katlı binasını dikmiş, tandırını yapmış, çeperle etrafını kapatmış. Biz de diyoruz ki 'olmaz, sen neye göre yaptın bunu.' Çoğunluğu teröre müzahir şahıslar var. Biz de bunu engellemeye çalışıyoruz."
Kaynak: AA