CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

'Meslek kuruluşunun önündeki 'Türk' ve 'Türkiye' ifadesini silmekle vatandaşlığımızdan bir kaybımız olmaz ancak bu ifadelerin kaldırılmasını kendi adıma hakaret ve haksızlık olarak görüyorum'.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Meslek kuruluşunun önündeki 'Türk' ve 'Türkiye' ifadesini silmekle vatandaşlığımızdan bir kaybımız olmaz ancak bu ifadelerin kaldırılmasını kendi adıma hakaret ve haksızlık olarak görüyorum." dedi.

İrgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim görevlisi" kadrosunun ihdas edilmesine ilişkin teklifin TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildiğini, ileriki günlerde TBMM Genel Kurulu'na geleceğini anımsattı.

Teklifin yaklaşık 200 bin akademisyeni ve ailelerini ilgilendirdiğini söyleyen İrgil, yardımcı doçentlerin kadrolarında önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Doçentlik sınavına girmiş, eser ve bilim aşamasından geçmiş ancak sözlü sınavı bir şekilde yarım kalan yardımcı doçentlerin, doğrudan doçentlik unvanını alabileceğini vurgulayan İrgil, "Bu tasarı bu haliyle kabul edilirse, 80 darbesi sonrası gerçekleştirilen yardımcı doçentlik sistemi tamamen ortadan kalkmış olacak." diye konuştu.

Akademisyen seçiminde kişiye özel ilanlar yerine akademik kariyer platformu kurulmasını önerdiklerini dile getiren İrgil, üniversitelerde çalışmak isteyen akademisyenlerin bir havuzda toplanması, ihtiyaç duyan üniversitelerin de akademik kariyer platformuna başvurmaları gerektiğini ifade etti.

- "Kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınılmalı"

Siyasette bir kutuplaştırma, ötekileştirme söylemlerinin arttığının ve kendisinin bu durumdan rahatsız olduğunun altını çizen İrgil, şunları söyledi:

"Tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyorum, ülkedeki kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi, karşılıklı düşmanlaştırmayı bitirmemiz lazım. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu dönemde siyasi alanda bu denli kişileri düşmanlaştırmak, hedef göstermek çok tehlikeli. Televizyonları açan, Türkiye'yi Afrin'de teröristlerle değil, CHP ile savaşıyor zannediyor. Muhalif grupların tek isteği, daha az şehit verilsin."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'nde "Türk" ifadesinin kaldırılması yönündeki açıklamalarına değinen İrgil, meslek kuruluşlarına üye insanların vatanseverliğinden endişe duyulmaması gerektiğini ifade etti. İktidar ile aynı görüşlere sahip olmayan insanların ayrıştırılmaması gerektiğine dikkati çeken İrgil, "Meslek kuruluşunun önündeki 'Türk' ve 'Türkiye' ifadesini silmekle vatandaşlığımızdan bir kaybımız olmaz ancak bu ifadelerin kaldırılmasını kendi adıma hakaret ve haksızlık olarak görüyorum. 50'li, 60'lı yıllarda yaşanan ancak şu anda komik bulduğumuz davranışların tüm siyasiler tarafından bırakılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

CHP olarak Afrin'deki operasyona karşı olmadıklarını söyleyen İrgil, PKK'yı, PYD'yı, IŞİD'i, FETÖ'yü birer terör örgütü olarak gördüklerini her ortamda deklare ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA