'Bu Vatana Gerekirse Ben De Kurban Olurum'

Şehit annesi Yılmaz: 'Evlat acısı kolay bir şey değil. İçimde acısı hala taze ama o acının yanında, o acıdan daha büyük bir tat var içimde. O her şeye değer. Oğlum şehit oldu ama ne mutlu ona ki, Peygamber Efendimiz'e komşu gitti. Değil Yakub'um, böyle bir vatana gerekirse ben de kurban olurum'

Erzurum'un Şenkaya kırsalında geçen sene PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz, evlat acısının kolay olmadığını ancak gerekirse böyle bir vatana kendisinin de kurban olacağını belirtti.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, umreden dönen şehidin babası Aziz ve annesi Emine Yılmaz'ı ziyaret etti.

Tüm şehitler için rahmet dileyen Alemdar, şehitlerin emanetleri olan ailelerine de her zaman gözleri gibi bakacaklarını bildirdi.

Şehit annesi Emine Yılmaz, Türkiye'nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu orada bile hissettiklerini belirterek, "Evlat acısı kolay bir şey değil. İçimde acısı hala taze ama o acının yanında, o acıdan daha büyük bir tat var içimde. O her şeye değer. Oğlum şehit oldu ama ne mutlu ona ki, Peygamber Efendimiz'e komşu gitti. Değil Yakub'um, böyle bir vatana gerekirse ben de kurban olurum." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten şehit babası Aziz Yılmaz da misafirlerine hurma ve zemzem ikram etti.

Kaynak: AA