Bakırköy'de Çocuklar İçin İş Birliği

Bakırköy Çocuk İzleme Masası Yürütme Kurulu Başkanı Çeltikçi: 'Cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara yönelik. Özellikle bu suçlarda 7 yaş altı oran yüzde 42. Çocuğu doğar doğmaz korumaya başlamalıyız. Ülkemizde çocuk evlilikleri en önemli sorun'

Bakırköy Çocuk İzleme Masası Yürütme Kurulu Başkanı Ebrize Çeltikçi, "Cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara yönelik. Özellikle bu suçlarda 7 yaş altı oran yüzde 42." dedi.

Korunmaya muhtaç, ihmal veya istismara uğrayan, suça sürüklenen, suçtan mağdur çocuklarla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakırköy Belediyesi, kaymakamlık ve Çocuk Hakları Derneği arasında iş birliği protokolü düzenlendi.

Protokol töreninde konuşan Çeltikçi, eğitimin önemine vurgu yaparak, bu konuda öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Çeltikçi, bu alanda en büyük desteği pilot okullardan seçtikleri okul müdürleri ve rehber öğretmenlerin iş birliğiyle sağladıklarını belirterek, "Gerçekçi ve doğru yolu bulmaya çalıştık. Cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara yönelik. Özellikle bu suçlarda 7 yaş altı oran yüzde 42. Çocuğu doğar doğmaz korumaya başlamalıyız. Ülkemizde çocuk evlilikleri en önemli sorun. Diğer yandan mülteci göçmen çocukların acıları çok önemli orana ulaştı. Bu durum ayrıca bir çalışma konusu." diye konuştu.

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ise eğitimde asıl amaçlarının önleyici tedbirleri almak olduğunu aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çocuklarımızın hayatında internet, televizyon okulun önüne geçmiş durumda. Bu anlamda bir birliktelik sergilemek lazım. Okullarımızda analizler yaptık. 50 bin öğrenciden yaklaşık 6 bin öğrencinin risk grubunda olduğu tespit ettik. Öğrencilerin psikolojik desteğe ihtiyaçları sosyal durumları gibi bu anlamda çalışmalar yapmak gerekiyor. Çalışmalarımız sonucunda bazı öğrencilerin asosyalliğe yakın olduğunu gördük. Ailelere tavsiyemiz çocuklara akrabalık ilişkilerini öğretin. Bayramların önemini hatırlatmaları."

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da çocuk haklarının gözetiminin daha sıkı hale getirilmesi çağrısı yaptı. Çocukların en kıymetli varlıkları olduğunu dile getiren Kerimoğlu, onları korumanın herkesin görevi olduğunu kaydetti.

Törene Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü'nün yanı sıra ilçede görevli muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA