ANTBİRKAP'dan 'Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu (ANTBİRKAP) Başkanı Cafer Bayraktar, Mehmetçik ve emniyet güçlerine destek için etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi.

ANTBİRKAP Başkanı Bayraktar, yaptığı açıklamada, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçiğe ve emniyet güçlerine destek için cumartesi günü "Zeytin Dalı Operasyonundaki Mehmetçiklerimizi destekliyoruz" etkinliği düzenleyeceklerini ifade etti.

Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin uzun süredir ülke sathında mücadele ettiği Amerikan emparyalizminin maşası terör örgütleriyle girdiği mücadelede, Türkiye'nin bekası ve güvenliği için BM'nin ilgili yasaları hükmünce meşru müdafaa hakkını kullanmak amacıyla operasyon düzenlediğini hatırlattı.

Türkiye'nin, meşru müdafaa hakkını korumak adına gerçekleştirilen operasyona, başta ABD ve Avrupa'dan gelen tepkileri kınadıklarını vurgulayan Bayraktar, "Amerika'dan yapılan açıklamalar, Avrupa Parlementosundaki çirkin manzaralar, bu terör odaklarının adeta, köpeğine sahip çıkan bir birey gibi teröristlerine sahip çıktıklarını göstermektedir." ifadesini kullandı.

Operasyonun başarılı sürdürüldüğüne dikkat çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"TSK ve emniyet güçlerimizin, başarılı bir şekilde operasyon sürecince, sivil Suriye vatandaşlarının burnunu bile kanatmadan operasyonu sürdürmelerini bile hazmedemeyen bu terörist besleyicileri, hem cephede hem de diplomasi de mağlubiyet iklimini kendilerine yedirememektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir ülkenin toprağında gözünün olmadığını açıklamasına rağmen, alçakça ve fütursuzca işgalci algısını oluşturmak istemeleri NATO üyesi müttefiklerine yapılmış bir iftiradır. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan yetmişiki millet, ecdadımız ve atalarımızın nesilleri ve torunları olarak farklı görüş ve siyasi düşüncelerde olsak da hatta farklı bir dine mensup olsak da yaşadığımız bu coğrafyada ülkemize sahip çıkacağız ve ülkemiz çıkarlarına ters düşen milli bir duruş sergilememiz gereken her yerde, devletimizin ve ordumuzun her daim arkasında olacağız."

Bayraktar, cumartesi saat 14.00'de Kazım Özalp Caddesi'nde Havuzbaşı'nda düzenleyecekleri etkinliğe vatandaşları davet etti.

Kaynak: AA