Antalya'da Kıl Keçisinin Halk Elinde Islahı Projesi

Antalya’da “Homanlı-Kıl Keçisi ve Pırlak Koyunu Halk Elinde Islah Projesinin” 2018 yılı değerlendirme toplantısı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Antalya'da Kıl Keçisinin Halk Elinde Islahı Projesi
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Antalya İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği işbirliği ile yürütülen “Antalya İli Homanlı-Kıl Keçisi ve Pırlak Koyunu Halk Elinde Islah Projesinin” 2018 yılı değerlendirme toplantısı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Toplantıya Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Elmaz, Antalya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zeliha Öztürk ve üreticiler katıldı.

Özen, toroslarda Honamlı Keçisinin her zaman olacağını ve her zaman üreticilerin dumanının tüteceğini söyledi.

Özen, “Ülkemizde 16 milyon büyükbaş ve 44 milyon küçükbaş hayvan varlığının olması üreticilerimizin çalışma aşkıyla, Üniversitelerimizin çalışmalarıyla Birliklerimizin ve Bakanlığımızın destekleriyle bu rakamlara ulaştık. Böyle bir projede Antalya’nın öncü olmasından mutlu olduğunu belirtmek isterim. Bu ve bu gibi önemli projelerde İl Müdürlüğü olarak her zaman destekleyeceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından projede başarı sağlayan üreticilere plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA