Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanında Acil Durum Tatbikatı

Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı’nda, 2017-2018 yılı Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanında Acil Durum Tatbikatı
Senaryo gereği Eskişehir Muttalip merkezli deprem sonrasında acil yardıma ihtiyaç duyan yaralı personel ve yolculara ilk müdahale Havalimanı ARFF (Aircraft Rescue and Fire Fighting) personeli tarafından yapıldı. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik” kapsamında her yıl yapılma zorunluluğu bulunan tatbikat, senaryo gereği 6,8 büyüklüğünde ve 35 saniye süren deprem sonrası olası durumlara karşı yapılması gereken müdahalelere yönelik olarak gerçekleştirildi.

Deprem esnasında Hasan Polatkan Havalimanı Terminal binasında 12 personel ve 10 yolcu depreme maruz kalırken, depremin akabinde terminal binasında bulunan personel ve yolcular Terminal Özel Güvenlik Birimi tarafından tahliye edilmeye başlandı. Yapılan kontrol ve sayımda binada 10 yolcu/personel mahsur kalırken, Acil Durum planına göre Meydan Amiri tarafından acil durum haberleşme planı kapsamında ARFF tarafından sağlık birimlerine haber verildi.

Kontrol Kulesi altında bulunan elektronik cihazların depremden dolayı aldıkları hasar yangına neden olurken, yangını simule etmek amacıyla terminal binasının önündeki Doğu Apron tarafında ARFF birimi tarafından yakılan ateş söndürüldü.

Binadan kurtarılan yaralılar apron tarafında oluşturulan tasnif bölgesine çıkartılırken, bu bölgedeki yaralılar sağlık birimi tarafından triaj’a tabi tutularak ilk müdahale yapıldı ve öncelik sırasına göre hastaneye sevk edildi.
Kaynak: İHA