AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan Açıklaması

'Bugün Afrin'de olan olaylar Türkiye'nin birliğine, beraberliğine göz diken hainlere karşı meşru müdafaadır.'

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye'nin birliğine, beraberliğine göz diken hainlere karşı meşru müdafaadır." dedi.

Milletvekili Kalkan, yaptığı açıklamada, kentteki temasları kapsamında Buca ilçesindeki Yozgat Kadışehri Örencik Köyü Derneğini ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle dış güçlerin ülke üzerinde oynamak istedikleri oyunların görüldüğünü aktararak, bu durum karşısında Türkiye'nin gücünü koruması gerektiğini bu nedenle vatandaşların kenetlenmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin birlik ve beraberliğini savunan bir lider olduğunu vurgulayan Kalkan, şunları kaydetti:

"Bugün Afrin'de olan olaylar Türkiye'nin birliğine, beraberliğine göz diken hainlere karşı meşru müdafaadır. Türkiye'nin üzerine hainlerin oyunlarını çökerteceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. O bölgede olan terör yapılanmalarını çökerteceğiz. Türkiye'nin nüfusu 2017 yılında, bir önceki yıla göre 995 bin 654 kişi artmış. 802 bin tane üniversite mezunumuz var. Terör olduğu müddetçe bizler bu işsizlik sorunun çözebilir miyiz? Oralarda yitirilen canlar bizim evlatlarımız. Ülkenin bütçesinden giden para bizim. Çok yazık oluyor. Bu harcanan parayı yatırıma çevirmemiz lazım. Bunun da yegane temellerinden birisi terörün kökünü kurutmak."
Kaynak: AA