15 Temmuz Şehidinin Adı Lisede Yaşayacak

Eskişehir’de bulunan Fen Lisesine, 15 Temmuz şehidi olan Mehmet Şengül’ün adı verildi.

15 Temmuz Şehidinin Adı Lisede Yaşayacak
Hisar mahallesinde bulunan Fen Lisesine 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Ankara’da helikopterden açılan ateş sonucunda şehit olan Mehmet Şengül’ün adı verildi.

Düzenlenen törene Şehit Mehmet Şengül’ün annesi Huriye Şengül ve babası Ramazan Fahreddin Şengül de katıldı.

Anne Huriye Şengül, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Anneye, eski Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’ya ‘arkanızdayız’ diye destek verdi. Tören, Şehit Mehmet Şengül için hazırlanan köşenin açılması ile başladı.

Burada verilen Türk bayrağını anne öperek aldı. Ardından toplantı salonuna geçildi. Burada Şehit Mehmet Şengül’ü anlatan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili hazırlanan sunumlar gösterildi. Toplantıda konuşan baba Ramazan Fahrettin Şengül, bu vatanın bölünmeyeceğini belirterek, “Bu vatan için gözümüzü kırpmadan kanımızın son damlasına kadar mücadele vereceğiz. Allah iç ve dış tehditlerden korusun. Mutluyuz, guruluyuz. Ne mutlu ki, çocuğum şehit oldu. Bu şerefi eğer ki taşıyabiliyorsak, sizin sayenizde. Allah şehit ve gazilerin ailelerine yardımcı olsun” dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, programda yaptığı konuşmada “Bu topraklar var olduğu sürece şehitler bitmeyecek. İnşallah azaltabilelim ama, ‘toprağı sıksan şüheda fışkıracak’ dediği gibi hep şehitleri ile korunabilmiş, büyük bir coğrafyanın büyük bir mirasın sahipleriyiz” dedi.

“Şehitlik herkese nasip olmaz”

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak de konuşmasında, şehitlik kavramının önemine vurgu yaparak, “Bizim için çok önemlidir. Bizim inancımıza göre, peygamberlik makamından sonra gelen makamdır. Herkese nasip olmaz. Acısı aile için kolay değildir. Ama mertebesi yüksektir. Aileye sabır diliyorum. İnşallah Allah bunun karşılığını verecektir” diye konuştu.

“Milletçe gaziyiz”

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, ise şunları söyledi:

“Aslında şuanda Afrin’de savaşanların hepsi gazidir. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan herkes gazidir. Milletçe gaziyiz. Onun için Türkiye Büyük Millet Meclisimize ‘Gazi Meclis’ diyoruz. Sezai Karakoç’un bir mısrası var, “Yurdunu sevenlerin gözünü kimse bağlamaz” 15 Temmuz bunun en anlamlı örneği. Dünya tarihinde böyle bir olay yok. Eğer 15 Temmuz gecesi yaşananlar, başka bir ülkede yaşanmış olsaydı şimdi biz onu televizyonlarda, sinemalarda köpürtüle köpürtüle yapılan filmlerini, şarkılarını ve oyunlarını izlerdik. Nereden biliyoruz? Yıllar öncesinde Çin’de bir demokrasi girişimi oldu. Bir genç tanklara 100 metre mesafede elini kaldırarak dur yaptı. O fotoğraf yıllarca bir halkın demokrasiye sahip çıkma simgesi olarak kullanıldı. 15 Temmuz’da 100 binler meydana çıktı. Tanklara uzaktan değil, tankların üzerine çıktı. Olağanüstü bir destan yazdı.”

Toplantı sonrası şehit ailesine çiçek ve teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA