Van'da Kelebek Hastası Kardeşlere Yatak Ve Baza

Van Büyükşehir Belediyesi, kelebek hastası kardeşlere rahat uyumaları için ağrı giderici özel tasarım şişme yatak ve baza hediye etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda İpekyolu ilçesi Çalımlı Mahallesi'nde 10 nüfuslu Karakoç ailesinin, maddi durumunun iyi olmadığı ve Ergin ile Serkan Karakoç kardeşlerin doğuştan 'kelebek hastası' olduğu tespit edildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, maddi imkansızlıklar yaşayan aileye yardımda bulunulurken, kelebek hastası kardeşlere ise rahat uyumaları için ağrı giderici özel tasarım şişme yatak ve baza alındı.

Kelebek hastası Ergin Karakoç, alınan yatak ve baza sayesinde daha rahat uyuyabileceğini belirtti.

Daha önce normal yataklarda uyuduklarını belirten Karakoç, "Bu yataklarda benim ve kardeşimin ağrılarını artırıyordu. Belediye tarafından hastalığımız göz önünde bulundurularak özel yataklar getirildi. Bu hediyeden dolayı çok mutlu olduk." ifadesini kullandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selim Elhansu da sosyal belediyecilik anlayışıyla kentin, her noktasındaki muhtaç insanlara ulaşmak için çalıştıklarını bildirdi.

Özverili bir şekilde vatandaşlara hizmetleri ulaştırdıklarını anlatan Elhansu, şunları aktardı:

"Valimiz ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız kentimizin her noktasındaki dar gelirli ailelere ulaşmak ve devletimizin gücünü, şefkatini vatandaşımızın yanında hissettirmektir. Bu günde bu güzel çocuklarımıza özel tasarım yatak ve baza aldık. İyi günlerde kullansınlar."

Kaynak: AA