TTB Merkez Konseyi Başkanı Tükel Açıklaması

TTB Başkanı Tükel: 'Eğer ki meslek birliği, hekimlik değerlerini savunacaksa bu örgütün adının değiştirilmesi veya başka uygulamalar içine girilmesi beyhude çabalardır'.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Tükel Açıklaması
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Mehmet Raşit Tükel, "Eğer ki meslek birliği, hekimlik değerlerini savunacaksa bu örgütün adının değiştirilmesi veya başka uygulamalar içine girilmesi beyhude çabalardır." dedi.

Tükel, TTB Merkez Konseyi üyeleri adına birlik binasında yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alındığını, 7 gün sonra ise serbest bırakıldıklarını anımsattı.

Hukuk dışı biçimde gözaltına alındıklarını ileri süren Tükel, TTB'nin kurumsal faaliyetlerinin fiili olarak engellendiğini savundu.

Tükel, "Hekimler dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep, yaş, sosyal durum ayrımı yapmaksızın, önce de hekimdir sonra da hekimdir. Son günlerde kamuoyuna yansıyan kimi söylemler, insanlığın geride bıraktığı ve hekimlerin hiçbir zaman içinde olmadığı bir anlayışı çağrıştırmaktadır." ifadelerini kullandı.

TTB'nin kuruluşundan bu yana herhangi bir otoriteye bağlı olmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde faaliyet gösteren bütün hekimleri çatısı altında toplayan bir meslek örgütü olduğunu aktaran Tükel, şunları kaydetti:

"Eğer ki meslek birliği, hekimlik değerlerini savunacaksa bu örgütün adının değiştirilmesi veya başka uygulamalar içine girilmesi beyhude çabalardır. TTB ve diğer kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin isimlerinde yer alan 'Türk' ve 'Türkiye' sözcükleri, anayasa gereğince bu mesleklerin hizmet verdikleri alanda, tüm toplumu kapsayan, kamusal yarar taşıyan hizmetler nedeniyle verilmiştir."
Kaynak: AA