Şırnak'ta Şehit Polis Adına Kütüphane Açıldı

Şırnak’ta teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cemil Koç’un adı, Emniyet Genel Müdürlüğünce kentte açılan Z Kütüphaneye verildi.

Şırnak'ta Şehit Polis Adına Kütüphane Açıldı
Emniyet Genel Müdürlüğünce, Şırnak’ın Kumçatı beldesindeki Vali Aydın Arslan İmam Hatip Lisesinde Z Kütüphane açıldı. Kentte, 26 Mart 2016’da teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Cemil Koç’un adının verildiği kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi.

Törene, Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Jandarma Komutanı Selçuk Yıldım, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Aktaş, açılışta yaptığı konuşmada, Z Kütüphanede zeka oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu söyledi.

Kütüphanede gençlerin sosyal, kültürel gelişimlerine katkıda bulunarak, topluma faydalı bireyler olmalarının hedeflendiğini belirten Aktaş, "Burada öğrencilerimiz bilgi, birikim ve becerilerini geliştirecekler, derinleştirecekler. Aynı zamanda Z Kütüphane, okuma alışkanlığı kazandırarak öğrencilerimizin okumaya ilgilerini artıracaktır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Z Kütüphanede verimli, başarılı aynı zamanda zeka oyunları oynanabileceği için keyifli bir zaman geçirmelerini diliyorum. Proje kapsamında 10 kütüphane açılışı yapılacak bugün 9’uncu kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Kütüphanelerde bölgemizde şehit olan polis memurların isimlerini veriyoruz. Kütüphanede şehit polis Cemil Koç’un isminin yaşatılması önemli” dedi.

Öğrenci Esra Şimşek ise, “Artık kütüphaneye gelerek, hikaye okuyabiliriz. Emniyet Müdürüne ve polis ağabeylerimize teşekkür ediyoruz. Artık tüm ödevlerimizi burada kurulan bilgisayarlar sayesinde çıkarabiliriz” diye konuştu.

Daha sonra kütüphanenin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA