Şehit Polis Yıldız'ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak

Kars Valisi Doğan: 'Bu topraklarda yaşamanın maliyeti yüksek bu topraklarda yaşamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız, dik durmak zorundayız, bir olmak zorundayız'.

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yaparken bir görev için Erzurum'a giderken geçirdiği trafik kazasında şehit olan Ayhan Yıldız'ın adı, kütüphaneye verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Hasan Harakani Anadolu Lisesi'nde "Şehit Polis Ayhan Yıldız Z-kütüphane"si açıldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bugün burada açılışını yaptığımız kütüphanede ismiyle yaşatılacak olan şehidimiz Ayhan Yıldız'ı bir kez daha saygıyla anıyoruz, ailesine ve Türk milletine sabırlar diliyoruz." dedi.

Önemli ve zor bir coğrafyada yaşandığını ifade eden Vali Doğan, "Yıllar öncesinde vatanın bekası adına canını feda eden ve bugün kütüphaneye ismi verilen şehidimiz gibi bugün de aynı mücadele için de Afrin'de bulunan Mehmetçiklerimize dualar ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz." diye konuştu.

- "Dik durmak zorundayız, bir olmak zorundayız"

Vali Doğan, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek şunları kaydetti:

"Bugün Mehmetçik keyfi olarak Afrin'de değil. Ülkemize yapılan tehditleri düşmanca saldırılar bertaraf edebilmek açısından Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir karar almıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletin diğer unsurlarıyla bilikte operasyonlar devam etmektedir. İnşallah çok az bir zayiatla mümkünse hiç zayiatsız bu operasyonları tamamlamayı hedefliyoruz. Bu topraklarda yaşamanın maliyeti yüksek. Bu topraklarda yaşamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız, dik durmak zorundayız, bir olmak zorundayız. Bunun için de çocuklarımızı iyi yetiştirmek zorundayız. Bu memleket bu çocuklara emanet edilecek."

Kars Emniyet İl Müdürü Ümit Bitirik ise, Emniyet Genel Müdürlüğünce 81 ilde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü vasıtasıyla Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı çerçevesinde "Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi"nin Hasan Harakani Anadolu Lisesi'nde hayata geçirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kars Valisi Doğan, Emniyet Müdürü Bitirik, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve şehit ailesi, kurdeleyi keserek kütüphanenin açılışını yaptı.
Kaynak: AA