Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin El Sanatları, Mobilya Ve Dekorasyon Atölyesi İle Uygulama Evi

Bilecik’te özel gereksinimli öğrencilerin eğitim gördüğü Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda el sanatları, mobilya ve dekorasyon atölyesi ile uygulama evi hizmete girerken, törende halk oyunu oynayan öğrencileri büyük beğeni topladı.

Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin El Sanatları, Mobilya Ve Dekorasyon Atölyesi İle Uygulama Evi
Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılışta konuşma yapan Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, 2015 yılından bu yana okullardan hizmet verdiklerini belirterek, "Bu binayı ilimize kazandıran dönemin Milli Eğitim Bakanı, hemşehrimiz Prof. Dr. Nabi Avcı hocamıza da teşekkür ediyoruz. 3 yılda toplamda bu binamıza ve yan binamıza sadece bu sene 240 bin liralık yatırım yapıldı. Atölyelerimize, uygulama evlerimize. Bu konuştuğumuz yatırımlar 116 öğrencimize yapıldı. Gerçekten kişi sayısına böldüğümüzde ben bu rakamlarla övünüyorum. Binalarımızda 116 öğrenciye 44 öğretmen, 2 hemşire, 1 memur, 3 hizmetli, 7 servis personeli,1 toplum yararına çalışan personel olmak üzere toplamda 58 personel ile hizmet vermekteyiz. Hakikaten 2 kişiye 1 personel düşüyor. Bu bağlamda yine devletimize, büyüklerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bir toplumda eğer çocuk gülerse, kadın gülerse o toplumu yıkabilecek hiçbir kuvvet yoktur”

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise; “Biz insanların yüzünde küçük bir tebessüme vesile olduğumuzda onları kazanıyoruz. Bilecik’te bir ışık yaktılar. Biz teşekkür ediyoruz onlara. Çünkü Bilecik’teki yapmış oldukları çalışma öğrencilerimizde bir tebessüme vesile olacak. O da onları ayakta tutacak. Şunu unutmayalım ki, biz bir arada hep birlikte yaşıyoruz. Bir annenin hiç görmek istemediği acı evlat acısıdır. Engelli bireylerimizde hiçbir anne evladından önce ölmek istemez. Evladının ihtiyacını karşılamak ister. Eğer biz o çocuklarımızın yüzünde tebessüme vesile olabilirsek, o annelerin de yüzünde tebessüm olacağız. Bir toplumda eğer çocuk gülerse, kadın gülerse emin olun ki o toplumu yıkabilecek hiçbir kuvvet yoktur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından özel gereksinimli çocuklar tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Gösteri sonrası protokol üyeleri okulda hizmete açılan El sanatları atölyesi, mobilya ve dekorasyon atölyesi ve uygulama evinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA