MLP Care'in Halka Arz Büyüklüğü 1,4 Milyar Lira Oldu

Medical Park ve Liv Hospital'i bünyesinde barındıran MLP Care'in halka arz büyüklüğü 1 milyar 384 milyon lira oldu Halka arz edilen şirket paylarının yüzde 83,5'i yurt dışı kurumsal, yüzde 8,2'si yurt içi kurumsal, yüzde 8,2'si de yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edildi Halka arzda 30'u yurt dışı kurumsal yatırımcı olmak üzere 5 bin 351 yatırımcıdan talep toplandı.

Medical Park ve Liv Hospital'i bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri'nin (MLP Care) halka arz büyüklüğü 1 milyar 384 milyon lira oldu.

MLP Care'den yapılan açıklamaya göre, Medical Park ve Liv Hospital'i bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri'nin halka arzı tamamlandı.

Yurt içi ve yurt dışından yüksek kaliteli yatırımcıların ilgi gösterdiği halka arzın büyüklüğü toplam 1 milyar 384 milyon lira, her bir payın fiyatı ise 19 lira olarak gerçekleşti. Bu rakamla MLP Care'in toplam piyasa değeri de 3 milyar 827 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Halka arz edilen şirket paylarının yaklaşık yüzde 83,5'i yurt dışı kurumsal, yüzde 8,2'si yurt içi kurumsal, yüzde 8,2'si de yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edildi.

Halka arz sonucunda şirketin halka açıklık oranı ek satış dahil yüzde 36,15'e ulaştı. Ancak yapılan tahsisli sermaye artırımı sonucu MLP Care'in Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasının öngörüldüğü 13 Şubat 2018 itibarıyla halka açıklık oranı 35,01 olacak. Buna göre, işlem görmeye başlayacağı tarih itibarıyla şirketin piyasa değeri ise 3 milyar 952 milyona ulaşacak.

- "5 bin 351 yatırımcıdan talep toplandı"

MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muharrem Usta, halka arza Singapur, ABD, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kıta Avrupası'ndaki tanınmış büyük yatırım fonlarından ilgi olduğunu ifade etti.

En büyük ilginin ise Birleşik Krallık'tan gösterildiğini aktaran Usta, "Bu ilgi hem şirketimize hem de Türkiye ekonomisine duyulan güveninin bir göstergesi." ifadesini kullandı.

Turkven ortağı ve MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Hale Özsoy Bıyıklı da bu halka arzla birlikte şirkete 600 milyon liralık bir sermaye artışı sağlandığını belirterek, "Sermaye artışı ile döviz endeksli borçların ödenmesinin ardından, kaynaklarımız ile sürdürülebilir güçlü büyümemize devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş ise halka arz için kurulan konsorsiyumun Ak Yatırım liderliğinde toplam 21 kurumdan oluştuğu bilgisini vererek, halka arzda 30'u yurt dışı kurumsal yatırımcı olmak üzere toplam 5 bin 351 yatırımcıdan talep toplandığı bilgisini verdi.

Kaynak: AA