'Milli Akademisyenler'den Zeytin Dalı'na Destek

Kırıkkale Üniversitesinden bir grup akademisyenin Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla başlattığı imza kampanyasına kısa sürede çok sayıda akademisyen katıldı.

'Milli Akademisyenler'den Zeytin Dalı'na Destek
Afrin’de Türk Ordusu tarafından sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’na desteğe en son katkı da akademisyenlerden geldi. Kırıkkale Üniversitesinden bir grup akademisyen tarafından hazırlanan ‘Milli Akademisyenler’den Zeytin Dalı Operasyonuna Destek Bildirisi’ kısa sürede 100’ün üzerinde imzaya ulaştı.

Okutman Dr. Korkut Aydın, Okutman Ramazan Şen, Öğr. Gör. Hasan Basri Özdemir, 15 Temmuz Gazisi Öğr. Gör. Hasan Önsoy, Öğr. Gör. Yunus Emre Gürsoy’dan oluşan grup adına açıklamalarda bulunan bildirinin oluşmasına katkıda bulunan Öğr. Gör. Abdulkadir Akkurt, “Son zamanlarda kamuoyunda çok fazla bir şekilde ’savaşa hayır’ bildirgelerinin ortalarda dolaştığı, kendisini akademisyen, aydın olarak nitelendiren insanların çığırtkanlık yaptığı bu dönemde, bir ihtiyaç haline geldiğini düşündüğümüz için biz bu siteyi kurduk. Sitenin kurulmasındaki en önemli amaç, bizler teröre karşı olan bir akademisyen camiasıyız ama bizim adımızı kirleten çok fazla sayıda kurum ve kuruluşların olduğunu gördüğümüz dolayı bir rahatsızlık hissettik. Elimizden geldiğince herkesi kapsayacak bir metin ortaya çıkarmaya çalıştık. Sağ olsun arkadaşlarımız bu konuda oldukça fazla emek sarf ettiler. Yaklaşık olarak 100 civarı akademisyene ulaştık biz, 24 farklı üniversiteden. Diğer kullanıcıların destekleri için ise sitemiz çevrimiçi şekilde kullanıma açık" dedi.



“Milli akademisyenler olarak biz de varız”

Üç farklı dilde bu siteyi kurduklarına dikkat eden Akkurt, “Dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan insanlar Türkiye’deki akademisyenler neden bu harekatı destekliyor bilsin diye. Bunlar artık evrensel hale gelen İngilizce, dünyanın pek çok bölgesinde bulunan bir dönem sömürge ile yönetilmiş çoğu devletin ortak dili olması açısından Fransızca ve kendi dilimiz. Cumhurbaşkanımızın yakın bir zamanda bu akademisyenlerin yerli ve millisi yok mu diye bir akademisyeni yok mu diye bir açıklaması olmuştu. Bizde milli akademisyenler olarak biz buradayız mesajını oluşturmak amacıyla bu sitemizi kurduk. Bizim gibi düşünen bütün akademisyenlerin imzalarıyla desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Bildiriye imzacı olmak isteyen akademisyenler, "www.milliakademisyenler.org" adresinden çevrimçi olarak katılım sağlayabilirler.
Kaynak: İHA