MHP, Kuruluş Yıl Dönümü Ve Antep'e Gazilik Unvanının Verilmesini Kutluyor

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, yayımladığı mesaj ile 9 şubat MHP’nin 49. kuruluş yıl dönümünü ile Gaziantep’e Gazilik unvanı verilişinin 97. yıl dönümünü kutladı.

MHP, Kuruluş Yıl Dönümü Ve Antep'e Gazilik Unvanının Verilmesini Kutluyor
Muhittin Taşdoğan mesajında, Gaziantep’in tarihte “Gazi" ünvanını alan ilk ve tek kentin Gaziantep olduğunun altını çizerek, "8 Şubat, şehrimizin kahraman mücadelesini taçlandıran Gazi unvanına sahip olmamızı sağlayan önemli bir gündür. Mücadeleden geri durmayan, zorluklara karşı cesurca direnen Gaziantep, toprağını işgalcilere vermemek için canını feda eden, şehir bombardıman altında iken ’vatanım’ diyebilen insanımızın dayanışma ve kentleşme içerisinde akıllara durgunluk veren kahramanca verilen bir mücadelenin ürünüdür. Gaziantep için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ’Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler’ demiştir” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 49. kuruluş yıl dönümü

MHP Türk siyasi hayatında direnişle başarıyı, mücadeleyle zaferi birleştiren bir sembol haline gelerek yoluna devam ettiğini kaydeden MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, partisinin 49. yıldönümünü de kutladı. Taşdoğan mesajında, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin temelleri Başbuğumuz Alpaslan Türkeş ve dava arkadaşları tarafından 8-9 Şubat 1969 tarihlerinde Adana’da sağlam temeller üzerine atılmıştır. Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’in ve onun yol arkadaşlarının üstün azmi ve inancı ile kurulan Milliyetçi Hareket Partisi bugün 49. Kuruluş yıldönümünü kutlamaktadır. Mensubu olmaktan gurur duyduğum partimizi ileri götürebilmek için gerekli her türlü fedakarlığı yapmak, yapılması gereken bütün işleri cesaret ve yüreklilikle yapmak bizlere tarihin yüklemiş olduğu gururlu bir sorumluluktur. Önce vatanım ve milletim diyen Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin Bu karalı ve azimli tutumuyla izinde yürümeye her daim devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Partimizin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün büyüklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA