Kütahya Belediyesinden 'Açık Üniversite' Programı

Kütahya Belediyesi, "Açık Üniversite" adı altında vatandaşlara çeşitli alanlarda eğitim verilmesi planlanan programı hayata geçiriyor.

Yarın başlayacak olan programın ilk dersini eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın vereceği öğrenildi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Belediye olarak, kültürel çalışmaların yönünü önemli ölçüde belirleyecek yeni bir perspektif sunmak amacıyla 'açık üniversite' programımızı hemşerilerimizle buluşturuyoruz." dedi.

Programla vatandaşları gelecek için yetiştirmek istediklerini ifade eden Saraçoğlu, şunları söyledi:

"Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde Kütahyalılara, 3 ay boyunca aralarında İslam şehirleri, İslam düşünce tarihi, millilik ve yerlilik, sosyolojik düşünmek, siyasetnameler, modernizm, modern şiir ve poetika, Türkiye’nin yerel yönetim yapısının da bulunduğu çok sayıda ders verilecek. Bu programla şehrimiz ve medeniyetimizle ilgili bilgiler sunmayı amaçlıyoruz. 'Açık üniversite', Türkiye’nin kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlayacak. Kendi topraklarının geçmişiyle bağı olmayan, başkalarının diliyle konuşan, başkalarının gözüyle gören, başkalarının aklıyla düşünen toplumlar kendi medeniyetini inşa edemez, geleceğe taşıyamaz."

Yarın başlayacak olan programın ilk dersinin AK Parti Eskişehir Milletvekili ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından verileceğini de kaydeden Saraçoğlu, "Belediyemizin kültür müdürlüğüne müracaat eden 140 kişi ile derslere yarın başlayacağız. Açık Üniversite'de eğitim 3 ay sürecek. Bu süreç sonunda katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verilecek." diye konuştu.

Üniversitenin eğitim kadrosunda ise şu isimlerin yer alıyor:

"Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Doç Dr. Süleyman Berk, Ömer Lekesiz, Yrd. Doç. Dr. Murat Kaş, Doç. Dr. Kasım Küçükalp, Zafer Acar, Mehmet Akif Can, Doç. Dr. Bengül Güngörmez, İbrahim Altay, Yusuf Genç, Prof. Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Ergün Yıldırım ve Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa."

Kaynak: AA