Hikaye Yazma Yarışmasında Türkiye Birincisi Dursunbey'den

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ´YBO’da Yaşam´ konulu hikaye ve resim yarışmasında Dursunbey 125. Yıl İMKB YBO öğrencisi Üznile Aydınöz Türkiye birincisi oldu.

Hikaye Yazma Yarışmasında Türkiye Birincisi Dursunbey'den
Milli Eğitim Bakanlığı’nın genel amaçları doğrultusunda, Türkiye genelindeki yatılı bölge ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında öğrencileri yazmaya özendirmek, var olan yazma potansiyelini keşfedip ortaya çıkarmak ayrıca öğrencilerin kendilerini resim sanatı ile ifade etmelerine olanak vermek amacı ile ’YBO’da Yaşam’ konulu hikaye yazma ve resim yarışması düzenlendi.

Yarışmaya Türkiye genelinden 407 resim, 278 hikaye katılırken,hikaye kategorisinde Dursunbey125. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Ünzile AydınözTürkiye birinciliği derecesini elde etti.

“YBO’da Yaşam” ana başlığından hareketle öğrencilerin öğrenim gördükleri yatılı bölge ortaokulundaki anılarını, arkadaşlıklarını, okulları ile ilgili duygu ve düşüncelerini, okuluyla kurduğu bağını, gözlemlerini yansıtan resim ve hikaye yazma yarışmasında birinci olan öğrenciye öğretmenlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, makamında ağırlayarak tebrik etti. Başarısının kendisine ve tüm İlçe Milli Eğitim camiasına gurur vesilesi olduğunu aktaran Ümit Gökdemir, Ünzile Aydınöz’ün başarılarının devamını diledi.
Kaynak: İHA