Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Hatay'da

Albayrak: 'Allah’ın izniyle bu süreç çok hayırlı bir süreç. Büyük bir doğumun sancılarını yaşıyoruz. Birileri çok korkuyor, korkunun ecele faydası yok' 'Kim yerli ve milli, milletiyle, askeriyle, vatandaşıyla, halkıyla yan yana duruyor, kim bölücülerle, kim ihanet içinde olan hainlerle yan yana duruyor tüm Türkiye bunu görüyor'

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Hatay'da
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Allah’ın izniyle bu süreç çok hayırlı bir süreç. Büyük bir doğumun sancılarını yaşıyoruz. Birileri çok korkuyor, korkunun ecele faydası yok." dedi.

Albayrak, terör örgütü PYD/PKK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinden Kilis hudut bölgesine düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ın taziye çadırına ziyarette bulundu.

Şehidin annesi Zeycan ve babası Mustafa Bayram'a taziyelerini ileten Albayrak, daha sonra PYD/PKK'lı teröristlerce Kırıkhan ilçesine düzenlenen havan saldırısında yaşamını yitiren TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş'ın ailesini ziyaret etti. Albayrak, iki çocuğu bulunan Elitaş'ın eşi Sevda, annesi Emine ve babası Bostan Elitaş'a başsağlığı diledi.

Bakan Albayrak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her bölgesinden insanların askere gitmek istediğini söylediğini belirterek "Türkiye’de nereye gidersek, 81 vilayetin tamamında binler, on binler, milyonlar diyor ki ‘Bizi askere yazılalım, en önde biz gideceğiz'. Cumhurbaşkanımız da diyor ki ‘En önde ben, peşimden siz. Gerekiyorsa hep birlikte gideceğiz." ifadesini kullandı.

Anne Emine Elitaş da Albayrak'a askere gitmek istediğini söyleyerek, "Biz de önde gideriz. O askerlerimize bir lokma ekmek de mi yapamayız, bir lokma ekmek de mi götüremeyiz? Su götürsem yeter bana. Ben de gitmek isterim." dedi.

Elitaş'a "En makbul desteğiniz duanız." diyen Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Duanızla birler bin oluyor. Binler milyon oluyor. Cenabı Allah 12’den vurduruyor. Allah’ın izniyle bu süreç çok hayırlı bir süreç. Büyük bir doğumun sancılarını yaşıyoruz. Birileri çok korkuyor, korkunun ecele faydası yok. Allah’ın izniyle bu millet bütün bu oynanan tiyatroyu görüyor. Türkiye demokratik bir ülke. Allah’ın izniyle seçimde bu millet hesabını soracak. Kim yerli ve milli, milletiyle, askeriyle, vatandaşıyla, halkıyla yan yana duruyor, kim bölücülerle kim ihanet içinde olan hainlerle yan yana duruyor tüm Türkiye bunu görüyor. Bedelini çok ağır ödeteceğiz."

Albayrak, AK Parti hükümetinin gücünün halkın iradesinden geldiğini vurgulayarak "Zaten buna dayandığı için Cumhurbaşkanı her gün güçleniyor. Niye? Halkın yanında. 2002 yılında 10 milyon 800 bin kişi bu insanın, bu partinin genel başkanı olduğu partiye oy vermiştir. Bugün 25-26 milyon. 15 sene geçmiş. Niye? İnsanlar gördükçe inanıyorlar. 'Bu insan samimi' diyorlar. Bu insan boş konuşmuyor. Konuşanlar var dimi? ‘Darbe olursa en önde ben çıkarım, ülke, vatan, millet, birliktelik beraberlik.’ öyle diyorsun ortada yoksun. Meydanda yoksun, halkın yanında yoksun, milletin yanında yoksun. Kimlerle iş tutuyorsun? Özü sözü bir olmak, Allah’ın izniyle bu ülkenin böyle bir başkomutanı olduğu sürece daha da güçleneceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA