Emin Çölaşan'dan CHP'ye eleştiri

Emin Çölaşan, CHP'de başkanlık için yarışan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Muharrem İnce'yi eleştirdi.

Emin Çölaşan'dan CHP'ye eleştiri
Emin Çölaşan'dan CHP'ye eleştiri
Hafta sonu gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayında genel başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu seçildi. Kurultayda yarışan bir başka isim ise Muharrem İnce olmuştu.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, köşe yazısında iki adaya da eleştiriler yönetirken, 'CHP delegesi olmak zor iş' dedi.

AĞZI İYİ LAFA YAPAN VEKİL

Delege olsaydı Muharrem İnce'ye oy vermeyeceğini söyleyen Çölaşan 'Muharrem Bey iyi konuşan, ağzı iyi laf yapan, kendi partisi ve genel başkanı dahil eleştiren bir milletvekili… Ama hepsi o kadar!Kurultay'da aday olacağını herkes biliyordu.Beklerdim ki kendisi ve ekibi (!) adına haftalar öncesinde bir manifesto hazırlayıp bunu kamuoyu önünde tartışmaya açsın…Yapacakları, partiyi nereye ve nasıl götüreceği, hangi ilkeleri esas alacağı konusunda toplumu bilgilendirsin.' diye yazdı.

TEK DERDİ BAŞKANLIĞI KORUMAK

Kılıçdaroğlu'nun tek derdinin genel başkanlığı korumak olduğunu yazan Çölaşan 'Bütün derdi genel başkanlığını korumak. Bugüne kadar CHP'ye bir tek seçim başarısı kazandırması ne yazık ki mümkün olmadı. Oy oranı yüzde 25 olan bir partiyi devralmıştı. Bu oranı üç aşağı beş yukarı korumayı hedefledi ve korudu… Ama daha yukarılara çıkaramadı! Tayyip'le bazen ağız dalaşına girmeyi muhalefet yapmak için yeterli gördü. O tartışmaların çoğunda haklıydı ama bütün sözleri ertesi gün unutuldu gitti!' ifadelerini kullandı.

Çölaşan delege olsaydı, çok düşündükten sonra Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini yazdı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ