El-Bab'daki Komandolara 1 Tır Su Gönderildi

Tokat’ın Niksar ilçesinden Suriye’nin El-Bab kentinde konuşlu bulunan Tokat Köklüce Komando Taburu’na bir tır dolusu su gönderdi.

El-Bab'daki Komandolara 1 Tır Su Gönderildi
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de terör gruplarına karşı başlattığı ’Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçik için Niksar’dan gönderilen bir tır suyun ardından, Niksar Belediyesi tarafından Suriye El Bab’da bulunan komandolar içinde bir tır dolusu su gönderildi.

Çilhane Cami önünde düzenlenen törende konuşan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya,"El-Bab’a Niksar’ımızın kendi öz malı olan yüreği olan kendi ürünü olan ve dünyaca ünlü olan suyunu oradaki askerlerimize bir moral olsun, bir motivasyon olsun diye gönderiyoruz. Geçen hafta da Afrin’e bir tır su gönderildi. Ülkemizin bekası için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından önemli olan bir hareket yürütülüyor can siperane bir şekilde. Orada şehitlerde veriyoruz, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Mehmetçiğimize başarılar diliyoruz dualarımız onlarla yüreğimiz onlarla." dedi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise,"Geçen hafta Afrin’e bir tır su göndermiştik, şimdi de El-Bab’da bulunan komandolarımıza su gönderiyoruz. Şu anda ordumuz orada aslanlar gibi bu ülkemizi bölmeye çalışan sadece PKK, PYD, DAEŞ değil bunları destekleyen dünyadaki emperyalist güçlerin karşısında aslanlar gibi savaşıyor. Ülkemizin bekası için, devletimizin milletimizin varlığı için, ezanımız için mücadele ediyor. Niksarlı hemşerilerim de Türk ordusunun askerinin yanında olduğunu göstermek için tekrar bir hafta aradan sonra tekrar burada. Hepimizin yüreği oradaki askerlerimiz için atıyor." diye konuştu.

Başkan Özcan istenildiğinde Mehmetçiğe yine su göndereceklerini belirterek,"Biz geçen hafta Afrin’e bir tır suyu gönderdiğimizde, şu anda Suriye El-Bab’da görev yapan Köklüce Komando Taburumuzun komutanı Yarbay Haydar İrban, bize ’Afrin’e varda bize yok mu’ diye mesaj gönderdi. Biz buna duyarsız kalmadık, elbette var herkese var, tüm Mehmetçiğimizin hepsine var. Çünkü bu su milletin malı, Mehmetçiğimizin malı ordumuzun malı. Bizde askerlerimizi unutmadığımızı onları tekraren hatırladığımızı ifade etmek için Niksar’dan 1400 yıllık şifa kaynağımız olan Ayvaz Suyumuzu gönderiyoruz. İnşallah Antep üzerinden El Bab’da bulunan Niksar’ımızın komando taburumuza teslim edilecek. Her asker bizim evladımız bizim canımız ciğerimizdir." şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Ali Canpolat’ın yaptığı dua ile bir tır su komando taburuna gönderildi.
Kaynak: İHA