Dolandırılmaktan Son Anda Kurtarıldı

Bayburt'ta telefon dolandırıcılığı, polisin müdahalesiyle son anda önlendi.

Bayburt'ta bir kişi, telefon dolandırıcılarının verdiği hesaba para yatırmak üzereyken polisin uyarısıyla dolandırılmaktan kurtuldu.

Merkeze bağlı Oruçbeyli köyünde çiftçilik yapan Cemil Nişancı'yı telefonla arayıp kendini polis olarak tanıtan kişiler, "bir operasyon içerisinde olduklarını ve bu nedenle belirttikleri hesaba para yatırması gerektiğini" söyledi. "Jandarma ekiplerinin de bir müddet sonra köye geleceğini" söyleyen dolandırıcılar, sürekli konuşarak Nişancı'nın telefonunun meşgul kalmasını sağladı.

Nişancı, dolandırıcıların kendisine verdiği hesap numarasına para yatırmak için evinde bulunan 10 cumhuriyet altınını alarak Bayburt'a doğru yola çıktı.

Bu durumundan şüphelenen Nişancı'nın eşi, polis ve jandarmayı arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Bayburt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Nişancı'nın gidebileceği kuyumcu, banka ve PTT şubelerinde gerekli tedbirleri aldı.

PTT şubesinde kendisine ulaşılan Nişancı, bozdurduğu 10 cumhuriyet altını karşılığı 10 bin 800 lirayı, dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yatırmak üzereyken son anda polis ekiplerince uyarılarak, dolandırılmaktan kurtuldu.

Şehit Polis Gürcan Yavuz Polis Merkezine götürülen Nişancı, olaya ilişkin emniyet güçlerine bilgi verdi.

Polis, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.
Kaynak: AA