'Doğru Hamlelerde Buluşalım' Projesi

Kepsut'ta ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtıldı.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine, "Doğru Hamlelerde Buluşalım" projesi kapsamında satranç takımı dağıtıldı.

Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, sportif faaliyetlerin çocuğun gelişiminin yanı sıra çevresini daha iyi tanıması, iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.

Kaymakam Atıcı, Nisan ayında ilçe genelinde bir turnuva düzenleyerek çocukların bu etkinliklerden faydalanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise, yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin çocukların ve gençlerin bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmelerini sağladığını ifade etti.

Satrancın da bu alanda farklı ve özel bir önemi olduğunu kaydeden Cankul, şunları söyledi:

"Satrancı zekilerin oynayacağı inancının doğru olmadığını, satranç oynadığı için insanların zekasının geliştiğini düşünenlerdenim. Satranç özelliği dolayısıyla farklı bir oyun. Satranç oyunu hedefe ulaşmada her zaman tedbirli olmayı öğretir. Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Bu nedenle satranç sporunu okullarımızda yaygınlaştırmak amacıyla ilçemizde bulunan ilköğretim birinci sınıfta okuyan öğrencilerimize birer satranç takımı hediye ettik. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktır."

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı İlker Bilgiç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Anıl Kosalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş ve İlçe Spor Müdürü Şerif Bayar da katıldı.
Kaynak: AA