Çocuklar Bu Hastanede Serum Ve İğne Korkularını Yeniyor

Karamürsel Devlet Hastanesinde tedavi gören çocukların, iğne ve serum korkusunu azaltmayı amaçlayan bir uygulama hayata geçirildi.

Uygulamada, çocukların korkmaması için serum şişesinin üzerine ve iğne yapılan yere oyuncak ayı, bebek konuluyor, çizgi film kahramanlarının resimleri yapıştırılıyor.

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Erkan Çelik, yaptığı açıklamada, çocukların tedavi sürecinde, özellikle damar yolu açma ve serum takma işlemi sırasında, korkmalarına ve stres yaşamalarına neden olduğunu söyledi.

Bu durumun ailelerin de stres yaşamasına ve sağlık personelinin işlem yapmasını zorlaştırdığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu sebeplerle çocuklarda oluşacak iğne, serum korkusunu azaltmayı amaçlayan uygulama ile minik hastaların bu süreci keyifli geçirmeleri sağlanıyor. Uygulama için seçilen oyuncaklar, temizlik ve dezenfekte sağlanabilen ürünler olup, her kullanım sonrasında dezenfeksiyonu yapılıyor. Taburcu olan minik hastalarımıza hediye edilen oyuncaklar, çocukların hastaneden mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlıyor."

Kaynak: AA