CHP'den Çelenk Açıklaması

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, "Niğdeli şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz’ün ağabeyinin, cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek törene gönderdiği çelengi dereye attığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.



Patisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Adem, şehidin cenaze töreninde çelengin atıldığına ilişkin haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Cenaze günü saat 12.00’ den akşam 16.00’ya kadar parti temsilcilerinin cenazede bulunduğunu, ayrıca aileye yapılan taziye ziyaretinde herhangi bir ters durumun yaşanmadığını anlatan Adem, şunları kaydetti:

"Çelenk atılması tamamen provokasyon bir olaydır. Ne şehidin ailesi böyle bir şey yapmıştır ne de bir başkası. Bunu, sadece Türk düşmanı olanlar yapabilir. CHP, her zaman milletinin, vatanının ve bayrağının yanındadır. Bizler vatan için canımızı her zaman her daim vermeye hazırız ve Kuvayı Milliye ruhundan geldik. Ülkemizin tam bağımsızlığı için mücadele etmiş insanlarız. Birlik ve bütünlüğümüzü her zaman savunuyoruz.”

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı'ndaki üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz'ün (21) cenazesi, 4 Şubat'ta Niğde'nin Çamardı ilçesi Beyazkışlakçı köyünde toprağa verilmişti.

Kaynak: AA