Beşikdüzü Sahili Yenileniyor

Beşikdüzü ilçesinde, 5 kilometrelik sahil bandında plaj ve rekreasyon alanları oluşturularak halkın kullanımına açılacağı bildirildi.

Beşikdüzü Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin her türlü fizibilite ve teknik altyapısıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesine hazırlattığı projenin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından detaylandırılıp yatırım için teklif edildiği belirtildi.

Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve ilgili bakanlıklardan onay alan projenin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2018 yılı yatırım planına girdiği ifade edilen açıklamada, projenin Kalkınma Bakanlığınca uygun görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, yaklaşık 50 milyon liraya mal olacak projenin ihalesinin, bu yıl içinde yapılarak hizmete alınacağı belirtilerek, 5 bin 200 metrelik sahil şeridinde 20 hektarlık yeşil alanlar oluşturulacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, projenin kendisini heyecanlandırdığını, Beşikdüzü sahilinin temiz ve denize girilebilir bir plaja kavuşacağını ifade etti.

Bıçakçıoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti Trabzon milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA