Başkan Eroğlu Açıklaması 'Biz Sizlerle Daha Büyük Türkiye'yi İnşa Edeceğiz'

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yarının büyüğü olacak olan çocuklara yaptığı konuşmasında "Biz sizlerle daha büyük Türkiye’yi inşa edeceğiz Allah’n izniyle" dedi.

Başkan Eroğlu Açıklaması 'Biz Sizlerle Daha Büyük Türkiye'yi İnşa Edeceğiz'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar onuruna Tokat Belediyesi Sosyal tesislerinde yemek verildi.

Yemekte çocuklarla bir araya gelen Tokat Valisi Ömer Toraman ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu çocuklarla yakından ilgilendi. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir’in ardından kürsüye gelen Başkan Eroğlu, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek,"Bir Atasözünün dediği gibi marifet iltifata tabidir. Yani bir başarının takdir edilmesi bizim medeniyetimizde, örf ve adetimizde önemli bir yer tutar. Sizler takdir ve teşekkür belgeleri alan, derslerinde başarılı olan öğrencilerimizsiniz. Onun için de biz de sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Her şey okulda başlar. Okul adeta yuva gibidir. Bizleri ete kemiğe büründüren bir eğitim yuvasıdır. Hocalarımız da bizim anne babalarımız gibidir. Sizleri kendi evlatlarından daha üstün tutarak anne baba şefkatiyle üzerlerinize titreyen hocalarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Eroğlu,"Hepinizin bir hayali olduğuna eminim. Hedeflere ulaşmak için önce iyi bir öğrenci olmamız ve yoğun bir gayret göstermemiz gerekiyor. İkincisi ise iyi, ahlaklı, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş, vatansever bir insan olabilmemiz. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız. Bizi diğer milletlerden ayıran diğer özellikler bunlar. Bizim milletimiz manevi değerlerini bilen, büyüğünü küçüğünü bilen, ahlaklı insanlardan oluşan bir millettir. Bu değerler bizi diğerlerinden ayırt eden en önemli özelliklerdir. Dinimiz diyor ki; Peygamberlikten sonraki en önemli mertebe şehitliktir. Ve bizim ecdadımız cephede savaşan askerlerimiz vatan için gözünü kırpmadan mücadele veriyor, savaşıyor, bu ülkede gözü olanlardan, teröristlerden arındırmak için gayret ediyor. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah birlik beraberliğimiz, bu ülke, bu topraklarımız tüm İslam alemi ile her daim devam eder ve bu güzel toprakları da sizler büyütürsünüz. Bizim emelimiz, amacımız budur. Biz sizlerle daha büyük Türkiye’yi inşa edeceğiz Allah’ın izniyle. Allah hayalinizdeki güzel işlere, güzel mesleklere tez zamanda kavuşmayı nasip etsin. Hepinize teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." diye konuştu.

Tokat Valisi Ömer Toraman da öğrencileri tebrik ederek ikinci eğitim öğretim yılında da başarılarının devamını diledi. Yapılan konuşmaların ardından karnelerinde başarılı olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA