Baro Başkanı Er Açıklaması 'Hizmet Odaklı Çalışıyoruz'

İçel Barosu Başkanı Ali Er, baro tarihinde birçok ilki ve Türkiye’de öncü olan projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Meslektaşlarımızın geleceği için hizmet üretiyoruz. Hizmet odaklı çalışıyoruz. İçe dönük baromuz, dışa açıldı" dedi.

Baro Başkanı Er Açıklaması 'Hizmet Odaklı Çalışıyoruz'
Er, katıldığı bir televizyon programında, görev süresi boyunca hayata geçirdiği ve geçireceği projeleri anlattı. İçel Barosu olarak, baro tarihinde birçok ilki ve Türkiye’de öncü olan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Er, ’Avukat Ofisleri’ projesini çok önemsediklerini ve üzerinde titizlikle çalıştıklarını dile getirerek, "Çünkü hukuk fakültesini bitirip de ofis açamayan, mesleğini irca edemeyen birçok meslektaşımız var. Geleceğimizin meslektaşlarına destek olmak en büyük görevimiz. Avukatlık Ofisi Projesi ile birçok meslektaşımız hazır ofisle mesleklerini yapabilecekler. Bu da bize gurur veriyor” diye konuştu.

“İçel Barosu kendi kabuğundan sıyrıldı"

İçel Barosu olarak kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, basın ve vatandaşların yanında yer alarak, içe dönük olan İçel Barosu’nun dışa açıldığını, kendi kabuğundan sıyrıldığını belirten Er, “Sorumluluk bilinciyle toplumsal konulara duyarlı olarak, gerekli adımlarımızı atıyoruz. Baromuzun çıtasını yükseltmeye çalıştık ve başardık. İçel Barosu kurumlar ve vatandaşlar nezdinde sözü geçen, saygınlığı artan bir baro oldu. İçel Barosu kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, basın ve vatandaşların daha çok yanında yer almaya başladı.

Sorumluluk bilinciyle toplumsal konulara duyarlı olarak, gerekli adımlarımızı atıyoruz. 1 yıllık süreçte çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Olmaz denilen projeleri hayata geçirdik. Baromuz her geçen gün daha da büyüyor. Çünkü sürekli projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Baro tarihinde ilk kez eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılıyor"

İçel Barosu’nun Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkezi’nin, kadınların ve çocukların hakları ve şiddet konusunda aydınlatılması için ciddi çalışmalar yaptığını kaydeden Er, “İçel’de çocuklarımıza, kadınlarımıza, toplumumuzun her kesimine

eğitimler veriliyor. İçel merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda öğrencilere eğitim seferberliği başlattık. İçel Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitelerle işbirliği içerisinde ortak çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar baro tarihinde ilk kez yapılıyor. Baromuzun Kadın Hakları Merkezi ile Çocuk Hakları Merkezi, gönüllü hizmet vermektedir. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın haklarını savunmaktadır, onların her daim yanlarındadır" şeklinde konuştu.

İçel Barosu olarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çocuklara hakları ve cinsel istismardan korunma yollarının tiyatro oyunu ile anlatılacağını ve oyunun İçel’de merkez ve ilçelerdeki bütün okullarda, kültür merkezlerinde ve gösteri alanlarında avukatlar tarafından sahneleneceğini ve izlemeyen hiçbir çocuğun kalmayacağını ifade eden Er, bu projenin İçel’de çocuklara yönelik cinsel istismarın azalmasına büyük oranda katkı sağlayacağını savundu.

“Hayata geçireceğimiz çok proje var"

15 aylık süreçte büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Er, şöyle devam etti; "Avukatlarımız için adliye içerisinde 4. katta yeni bir kütüphane açtık. Her gün en az 40 avukatımız kütüphanemize gelerek çalışmalarını yapıyor. Gökdelen hizmet birimimizdeki kütüphanemiz açık, fakat meslektaşlarımızın işi adliye içerisinde olduğu için orası uzak kalıyor. Geçmiş dönem baro başkanlarımız güzel hizmetler yaptı ama her dönem yeni hizmetler üretilmesi gerekiyor. Biz de yeni hizmetler üreterek, baromuzu bir çıta daha yükselttik. CMK gece görevlendirme aracı alarak, gece görev yapan meslektaşlarımız evinden alınıp görev yerine götürülüyor, daha sonra tekrar evine bırakılıyor. Aracı olmayan, gece geç saatte göreve gitmek zorunda olan meslektaşlarımızın güvenliği için önemli bir hizmet oldu. Ayrıca, minibüs alarak avukatlarımızın ve komisyonlarımızın hizmetine sunduk. Böylece araç kirası ödemiyoruz. Meslektaşlarımızın işlerini zorlaştıran ve masrafları ile gelir kaleminden çok gider kalemi oluşturan ’Baro Kart’ sistemini kaldırdık. Meslektaşlarımız için adliye güney kapısından ayrı bir giriş kapısı oluşturduk. Böylece meslektaşlarımızın mesleğin onuruna yakışır şekilde, sıra beklemeden ve işlerine gecikmeden rahat etmelerini sağladık. Ayrıca, meslektaşlarımızın adliye ön bürolarından evrak çıktılarını ücretsiz olarak alabilmelerini sağladık. Daha yolun başındayız, hayata geçireceğimiz çok proje var.”

Avukatların müvekkilleriyle daha rahat ortamda görüşmelerini sağlamak için İçel Barosu olarak, İçel Cezaevi Avukat Görüşme Odası’nı yeniden düzenleyerek genişlettiklerinin bilgisini veren Er, çalışmalarda sona gelindiğini ve yakın zamanda avukatların hizmetine gireceğini söyledi.



“Meslektaşlarımızın geleceği için hizmet üretiyoruz"

Hayata geçirmiş oldukları hizmetleri, meslektaşlarının ve avukatlık mesleğinin geleceği için yaptıklarını kaydeden Er, “Barolar kişisel çıkarların olduğu, birilerini mutlu etmek için var olan bir kurum değildir. Tamamen avukatlarımızın, vatandaşlarımızın çıkarı doğrultusunda hizmet üreten bir kurumdur. İçel Barosu hizmet odaklı çalışmıyordu. Meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sorunları maalesef kanun değişiklikleri ile çözümlenebilir. Stajyerlerimizin maaş alabilmesi için, tapu devirlerinin barolara, vekaletnamelerin avukatlara verilmesi için, avukatlarımızın emekli maaşlarının yükseltilmesi için, İçel’de iş mahkemeleri sayısının arttırılması, avukatların bilirkişilik yapabilmesi ve son olarak da CMK’da görev yapan meslektaşlarımızın ücretlerinin artırılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk ve takibini etkin bir şekilde sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA