AK Parti'li Savaş; 'Yatırımcıların İşi Kolaylaşacak'

AYDIN – AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş; “Yatırım ortamının iyileştirilmesi yatırımcıların işini kolaylaştıracak.” dedi.

AK Parti'li Savaş; 'Yatırımcıların İşi Kolaylaşacak'
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, yaptığı açıklamada; “Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ koordinesindeki Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), özel sektörden, kamudan, Dünya Bankası’ndan uzmanlar ve iş dünyası kuruluşlarının katılımıyla yaklaşık 5 aylık çalışmalar sonucunda yatırım ortamının iyileştirilmesi için eylem planı hazırladı. Bu düzenlemenin temel hedefi, Türkiye’de yatırım yapan tüm yatırımcıların işini kolaylaştırmak, yabancı yatırımlar için Türkiye’yi çok daha cazip hale getirmek ve Türkiye’yi G20 ülkeleri içerisinde hak ettiği yere taşımak. Yatırım Ortamının İyileştirilmesi ile yatırımcıların iş yapmakla ilgili işlemleri kolaylaştırılacak. Şirket kuruluşları için çok önemli olan Ticaret Sicil Müdürlükleri tek durak ofis haline geliyor. Dolayısıyla bundan sonra tek bir noktadan, yarım günde ve hiçbir aracıya ihtiyaç duyulmadan şirket kurulabilecek. Şirketlerin kuruluşu 7 işlemden 1 işleme düşürülüyor. Yine inşaat izinleri sürecinde toplamda 18 işlem bulunurken bunun sayısının 6’ya indirilmesi inşaat sektöründeki yatırımcılara ciddi bir kolaylık sağlayacak ve bu sektördeki doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında artış sağlayacak” şeklinde konuştu.

Yatırım ortamının kolaylaşacağının altını çizen Mustafa Savaş; “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi ile ilgili kanun tasarısı 27 madde halinde plan bütçe komisyonuna geldi ve komisyondan geçtikten sonra genel kurula gelecek. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) hedefi, Türkiye’nin iş yapma kolaylığı indeksinde ilk 20’ye yükselmesi, kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükselmesi, yatırımlar için gerekli kaynağın doğrudan yabancı sermaye ile gelmesi ve ülkenin orta gelirden çıkıp yüksek gelirli ülkeler içerisinde yer almasıdır” dedi.

Kaynak: İHA