AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı Açıklaması

'Hain darbe girişimi başta olmak üzere bu örgütün (FETÖ) yaptığı her fiili, işlemiş olduğu her suçun karşılığını gördüğünü; halk olarak, millet olarak, teşkilat olarak, milletvekilleri olarak görmek istiyoruz'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı Açıklaması
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, devam eden FETÖ duruşmalarında adaletin tecelli edeceğine inandıklarını belirterek, "Hain darbe girişimi başta olmak üzere bu örgütün yaptığı her fiili, işlemiş olduğu her suçun karşılığını gördüğünü halk olarak, millet olarak, teşkilat olarak, milletvekilleri olarak görmek istiyoruz. Bunun için sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Kavakcı, beraberindeki başkan yardımcıları AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve Ekrem Çelebi ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildiği Isparta Adliyesine geldi.

Kavakcı, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç tarafından karşılandı. Adliyenin konferans salonunda devam eden duruşmayı bir süre takip den Kavakcı, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, davada en kısa zamanda kararın verilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Isparta'nın kendileri için önemli olduğuna işaret eden Kavakcı, "Isparta, hain darbe girişiminin öncesinde de 17-25 Aralık ile beraber FETÖ ile mücadeleyi yapmış bir ilimiz. Maalesef Süleyman Demirel Üniversitesinde hain darbe girişimi öncesinde de lojistik olarak FETÖ örgütünün bir yapılanması olmuş ve bununla ilgili görülmüş dava 11 Aralık itibarıyla neticelenmiş. Şu an Yargıtayda onay için bekliyor. O açından Isparta'ya gelmek bizim için ayrıca önemli." ifadesini kullandı.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak bütün darbe girişimi davalarını takip etmeye çalıştıklarını aktaran Kavakcı, şöyle devam etti:

"Öncelikle 15 Temmuz darbe girişimi, 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en temel hakkı olan hayat hakkına karşı yapılmış bir saldırıydı. Ayrıca bu topraklara ümit bağlamış mazlumların da gelecek haklarına karşı yapılmış bir darbe girişimiydi. Şehit ailelerimize ve gazilerimize destek olmak için buradayız. Hem de adaletin tecelli ettiğini takip etmek açısından buradayız. Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda, en sağlıklı şekilde adalet çerçevesinde buradaki duruşmalar da neticelenecek ve adalet tecelli edecek. Hain darbe girişimi başta olmak üzere bu örgütün yaptığı her fiili, işlemiş olduğu her suçun karşılığını gördüğünü halk olarak, millet olarak, teşkilat olarak, milletvekilleri olarak görmek istiyoruz. Bunun için sabırsızlıkla bekliyoruz."

Kavakcı, Türkiye'de asla böyle bir darbe girişiminin bir daha olmayacağını belirterek, buna kendilerinin de milletin de izin vermeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA