Ahmet Kabaklı İstanbul Ve Bakü'de Anılacak

Türk Edebiyatı Vakfı'nın kurucusu, gazeteci, edebiyat tarihçisi ve fikir adamı Ahmet Kabaklı, vefatının 17'inci yılında İstanbul ve Bakü'de düzenlenecek programlarla yad edilecek.

Türk Edebiyatı Vakfı'nın kurucusu, gazeteci, edebiyat tarihçisi ve fikir adamı Ahmet Kabaklı, vefatının 17'inci yılında İstanbul ve Bakü'de düzenlenecek programlarla anılacak.

"Şeyhül Muharririn" unvanlı Ahmet Kabaklı için ilk program yarın Eyüpsultan Piyerloti'deki kabri başında 10.00'da gerçekleştirilecek.

Türk Edebiyatı Vakfı yöneticileri, Kabaklı ailesi, edebiyatçılar ve sevenlerini buluşturacak programın ardından 14.00'te ise Sultanahmet'te bulunan vakıf binasında bir toplantı düzenlenecek.

Katılımcıların onunla olan hatıralarını anlatacakları etkinlikte, Kabaklı'nın Türk fikir ve edebiyat hayatındaki yeri hakkında bilgiler verilecek.

Türk Edebiyatı Vakfı ve Azerbaycan Yazarlar Birliği'nin ortaklaşa düzenleyeceği programlar kapsamında panel, konser, şiir dinletileri ve kitap takdimleri gerçekleştirilecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın dedesi Mir Celal'in Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları'nca İstanbul'da yayımlanan "Kemterovlar Ailesi" isimli hikaye kitabının takdimi, ailenin de katılımıyla Mir Celal Müze Evi'nde 9 Şubat’ta yapılacak.

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar'ın "İyi Padişah'ın Masalı" isimli hikayesini farklı Türk lehçelerinde aynı kitapta buluşturan Türk Edebiyatı Vakfı, bu kitabın takdimini de 10 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Aynı gün Azerbaycan Yazarlar Birliği Natevan Kulübü'nde Ahmet Kabaklı paneli düzenlenecek. Bu program sırasında Kabaklı'nın Azerbaycan Türkçesine aktarılan "Yunus Emre" kitabı davetlilere hediye edilecek. Aynı günün akşamında ise Esat Kabaklı ve Mihriban Zeki konseri Reşid Behbudov Mahnı Tiyatrosu'nda verilecek.

Türkiye ve Azerbaycan şairleri, şiirlerinden örnekleri 11 Şubat'ta Sumgayt Poeziya Evi'nde dinleyicilere sunarken, programın ardından Esat Kabaklı da bilinen eserlerini seslendirecek.
Kaynak: AA