Ahıska Türkleri Mehmetçiklerimiz İçin Mevlit Okutup Dua Ettiler

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Kapanalan köyünde ikamet eden Ahıska Türkleri, Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçiklerimiz için dua ettiler.

Ahıska Türkleri Mehmetçiklerimiz İçin Mevlit Okutup Dua Ettiler
Köy meydanını Türk bayraklarıyla donatıp, şehitler için mevlit okutan köylüler, harekâta katkı sağlamak amacıyla da kendi aralarında para topladılar. Programa katılan Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, köy halkına bu güzel niyet ve düşünceleri için teşekkür etti. Kaymakam Yaman, aziz Türk milletinin yurt dışında terörle mücadele eden Mehmetçik’e destek vermeyi sürdürdüğünü vurgulayarak, "Türk milleti her zaman zor gününde devletini yalnız bırakmamıştır. Burada okunan duaların aziz Mehmetçiğimize güç vereceğine inanıyoruz. Köyümüzden de Afrin’de cephede olan bir kardeşimiz var. Bu köyde böyle bir organizasyonun olması daha da ehemmiyet arz ediyor. Ben bu bağlamda bu güzel niyet ve düşünceleri için köy halkımıza teşekkür ediyorum. Bu harekat sırasında şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Köy Muhtarı Arslan Güneş de köy halkının tamamının vatanı korumak için cepheye gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Köy halkından Kadir Balcı ise Kayseri de komando olarak vatani görevini yapan oğlunun Zeytin Dalı harekatı kapsamında Afrin’de olduğunu belirterek başta oğlu olmak üzere tüm Mehmetçiklerin sağ salim ailelerine kavuşmaları için dualar ettiğini kaydetti.

Köy muhtarlığınca düzenlenen programa Kaymakam Hasan Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can ve İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Demirci’de katıldı.

Kaynak: İHA