TRAKYAKA 8 Milyon Hibe Desteği Verecek

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin: 'Trakya Kalkınma Ajansı her yıl bölgede mali destek programlarına çıkıyor. Bu kapsamda yine 2018 yılında verilecek olan mali destek programlarına çıkmış bulunuyoruz. Bu yıl 8 milyon hibe desteği verilecek'

TRAKYAKA 8 Milyon Hibe Desteği Verecek
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2018 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin bu yıl 8 milyon hibe desteği verecek.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mali kaynağın, bölgede faaliyet gösteren işletmeler, kurum ve kuruşlardan gelecek başarılı projelere hibe olarak aktarılmasının planlandığını söyledi.

2018 yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programlarının ilan edildiğini ifade eden Şahin, "İl ve ilçelerimizde proje yazma kapasitesini ve proje kalitesini artırmak, başvuru sahiplerinin mali destek programları kapsamında sunulan desteklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla uzmanlarımız tarafından belirlenen eğitim takvimi çerçevesinde katılımcı için herhangi bir ön koşul aranmaksızın, ücretsiz olarak proje yazılım eğitimi verilecektir."dedi.

Şahin, Trakya Kalkınma Ajansının bölgenin yerel dinamiklerini canlandırmak için çalışmalara devam ettiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Desteklerimiz iki alanda devam etmekte. Trakya Kalkınma Ajansı her yıl bölgede mali destek programlarına çıkıyor. Bu kapsamda yine 2018 yılında verilecek olan mali destek programlarına çıkmış bulunuyoruz. Bu yıl 8 milyon hibe desteği verilecek. Birinci bölümde özel sektörün yan kuruluşlarını destekleyen alanlar, diğer taraftan da kamu ve yarı kamu kurumlarını destekleyen küçük ölçekli işletmeler var. Kamu kurum ve kuruluşlarının il ile ilçenin kalkınmasıyla gelişimini etkileyecek alanların yapılması noktasında yapılan projelere destek veriyoruz."

Şahin, Türkiye'nin sahip olduğu doğal kaynakları değerlendirip, ekonomiye kazandırıp, firmaların kendi enerjilerini karşılayarak maliyet avantajı sağlamak istediklerini belirterek, " Özel sektörde destekler ise çevreyi koruyacak, geri dönüşüm yapılacak olan projeler konusunda. Aynı zamanda hem özel hemde kamu sektöründe yenilenebilir enerji alanlarında detsek vermeye özen gösteriyoruz. Çünkü bölgemiz ve Türkiye hem güneş enerjisi anlamında, hemde rüzgar enerjisi anlamında çok ciddi rezervlere sahip."diye konuştu.

Kaynak: AA