Şanlıurfa'da Şehit Polis Memuru Hasan Hüseyin Çalışkan Kütüphanesi Açıldı

Şanlıurfa’da şehit polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan adına kütüphane açıldı.

Şanlıurfa'da Şehit Polis Memuru Hasan Hüseyin Çalışkan Kütüphanesi Açıldı
Şanlıurfa Otogarında 10 Temmuz 2016 tarihinde iki arkadaşıyla birlikte şüpheli bir şahsın üst aramasını yaptıkları sırada şehit edilen polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan adına kütüphane açıldı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Karaköprü İlkokulunda kurulan kütüphanenin açılışını Vali Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ,20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali,Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,İl Jandarma Komutanı Albay Nüri Öztürk ve Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan’ın Ailesi katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürümü Veysal Tipioğlu, “AFAD projesi kapsamında geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın her türlü zararlı akım ve cereyandan korunması noktasında, her türlü suç ortamında İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanlığının koordinesinde zenginleştirilmiş kütüphaneler açmaktayız. 81 vilayetimizde bu kütüphaneler açılmaya devam ediyor. Burada göreve başladığımızda gençlerimizde evlatlarımız ı mili ve manevi değerlerimizle donatmak onları her türlü suç ortamından korumak mili birlik ve aidat duygusunu kazandırmakla yaptığımız kütüphane çalışmalarla evlatlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve Türkiye ‘nin 81 vilayetinde tasarladığımız kurguladığımız bu kütüphanelerle vatanımızın milletimizin bölünmez bütünlüğünün için hiç düşünmeden kanını bu topraklarda akıtan aziz şehitlerimizin ismini vermekteyiz yine Karaköprü İlkokulunda da açtığımız bu kütüphaneye 2016 yılının Temmuzun onunda bu milletin namusunu ırzını için görev yaparken Şehit olan Hasan Hüseyin kardeşimizin ismini veriyoruz, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise , “ Çok tarihi çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Birliğimizin beraberliğimizin güçlendirilerek devam etmesini çok istiyoruz. Hasan Hüseyin kardeşimiz bizim güven ve huzur içinde olmamız, milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda etmişler ruhları şad olsun mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin geride bıraktığı başta aileleri olmak üzere onların uğruna feda ettikleri bütün hatıralarına toplum olarak, devlet olarak sımsıkı sarılmak. Bir olmak beraber olmak tek ses olmak, tek yumruk olmak. Bütün ayrılıkları bir tarafa bırakarak birbirimize kenetlenmemiz tam zamanıdır” diye konuştu.

Tören protokolün kütüphaneyi gezmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA