Salihli'ye 220 Milyon Liralık Yatırım

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli ilçesinde hayata geçirilen yatırımlar, devam eden projeler ve bir eğitim kurumunun tanıtım toplantısına katılmak üzere ilçeyi ziyaret etti. Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün ilçeye yaptığı toplam yatırımın 220 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Salihli'ye 220 Milyon Liralık Yatırım
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla Salihli ilçesini ziyaret etti. Başkan Ergün’ün ilçe programı, Salihli Belediyesini ziyaret ile başladı.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından karşılanan Başkan Ergün, karşılama heyetiyle tek tek tokalaştı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları, Büyükşehir ve Salihli Belediyesi Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, MHP İlçe Teşkilatı, Salihli Koordinasyon İşleri Müdürü de eşlik etti. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kayda, 30 Mart 2014 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte Salihli’yi de değiştirmek için yola çıktıklarını belirterek, “Salihli, bugün altın çağını yaşıyor. İlçemize en güzel hizmetleri kazandırmak için yola çıktık. Bu doğrultuda iki tane dur-geç köprümüz vardı, bunların birini 33 günde ve diğerini 90 günde tamamladık. Atatürk Spor Salonu ve Yüzme Havuzu’nu hayata geçirdik. Salihli’ye yakışmayan izbe bir Pazaryeri vardı. Bunun altı otopark, üstü pazar yeri ve bedesten çarşısı projemizi başlattık. Bu projemiz de bitme noktasına yaklaştı. Ölüm yolu diyorduk, Salihli Kavşağı için. Günde ortalama 26 ila 27 bin aracın geçtiği bir yol. Buraya kavşak yapımının rüyası bile görülmüyordu. Bunun yanı sıra ilçemizi ulusal medyanın gündemine konu eden yağmur suyu sorunları vardı. Yağmur suyu projemizde bitme noktasına yaklaştı. Atatürk, Avar ve Şüheda Caddelerimizi, prestij caddesi yapıyoruz. Masal Park projesi, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin vakit geçirebileceği, sosyal bir alan kazandırıyoruz ilçemize. Saymakla bitirilemeyecek yatırımları hayata geçiriyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den aldığımız güç, parti teşkilatımız ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün desteğiyle, Salihli’ye hak ettiği hizmetleri kazandırıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Salihli’de 220 milyon liralık yatırım

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ziyareti hakkında bilgiler verdi. Salihli’de yatırımları yerinde görmek ve çalışmaları hızlandırmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ tarafından yapılan çalışmaları yerinde tespit etmek ve bir an önce sonlandırmak için buradayız. Salihli’ye bu hizmetleri yapmak için 2014 yılında söz vermiştik. Elimizi Zeki Başkan ile birlikte havaya kaldırmıştık. Bugün yine bu birliktelik ruhuyla bir aradayız. Bunun yanı sıra Salihli’nin bende özel bir yeri de var. 2014 yılındaki mahalli seçimlerde 17 ilçe arasında 14 bin üzerinde oy farkı oluşturduğumuz bir ilçe Salihli. Bunu da unutmadım. Salihli’de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 175 milyona yakın yatırımı, MASKİ’nin de 45 milyon olmak üzere toplamda 220 milyon liralık yatırımımız var. 320 kilometrelik asfalt attık. Tüm çabamız, 17 ilçemizde olduğu gibi Salihli’de de en güzel hizmetleri hayata geçirmek ve halkımıza kazandırmak. Bunun çabası içerisindeyiz. Ben bu vesileyle, proje ve yatırımlarımızda görev alan ve çalışmalar yürüten tüm ekiplerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve Kula Belediyesi ortaklığıyla kurulan Jeopark Belediyeler Birliği tarafından basılan Kula-Salihli Volkanik Jeopark’ı kitabı da basına tanıtıldı. Başkan Ergün, jeopark için yapılan çalışmalar ve basılı eser için emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA