Salihli Belediyesi'den Zeytin Dalı Harekatına Tam Destek

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığı’nda Şubat ayı toplantısını gerçekleştiren belediye meclisinden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’deki terör yuvalarını kurutmak için sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek geldi.

Salihli Belediyesi'den Zeytin Dalı Harekatına Tam Destek
Salihli Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısını Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığında gerçekleştirip, 16 gündem maddesini karara bağladı.

Yoklama ve geçmiş meclis kararların dağıtılması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Kayda, konuşmasında TSK’nın Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatına değindi. Kayda, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 20 Ocak 2018 tarihinde başlattığı, özellikle hudutlarımızın sınırında güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin Kuzeybatısında Afrin Bölgesi’nde PKK, KCK, PYD, YPG ve DEAŞ’a yönelik teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak için Zeytin Dalı Harekatına başlamıştır. Harekatın başlangıcından bugüne kadar 947 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu süreçte şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimizin bekası için eli kanlı terör örgütlerine karşı yürütülen bu mücadelede ordumuza ve devletimize başarılar diliyoruz. Salihli Belediyesi olarak devletimizin yanındayız. Allah, askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Toplantıda partilerin grup sözcüleri de birer konuşma yaparak, Mehmetçiğin Zeytin Dalı Harekatına tam destek verdiklerini dile getirdi. Başkan Kayda, ayrıca toplantıda Salihli Belediyesi tarafından basımı yapılan “Kula Jeopark” kitabını tanıttı.

Kredi kullanımı için yetki verildi

Şubat ayı toplantısında Kurtuluş Mahallesi Pazaryeri, taş alımı ve döşeme işi, Atış Poligonu, muhtarlık binaları, sağlık ocakları, düğün salonları yapımı ile diğer projelerde kullanılmak üzere 7 milyon 900 bin lira kredi kullanımı için Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya yetki verildi.

Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem maddeleri karara bağlandı

Şubat ayı toplantısında daha sonra sırasıyla ihdas, dolu ve boş memur kadro değişiklik cetvelleri talebi, tam zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin görüşülmesi talebi, taşınmazların satışı ile ilgili talep, işyerlerinin içkili yer bölgesine ilave edilmesi talebi, belediye sorumluluk alanı içerisinde yapılacak yapıların dış cephelerinde ve çatılarında yöresel malzeme olan tuğla ve kiremit kullandırılması ve bunun plan notu olarak işlenmesi talebi, Sartmahmut Mahallesi 3973 ada 38 parselin imar planı değişikliği talebi, Zafer Mahallesi 3012 ada 24 parselde özel ilçe tipi sağlık evinin konut alanına dönüştürülmesine ilişkin plan değişikliği talebi, Yılmaz Mahallesi 2580 parselin imar planı değişikliği talebi, Kırveli Mahallesi 3828 ada 1 parselde kayıtlı 866,30 metrekarelik yerin 2017 - 2022 yılları arası 5 yıllık kamulaştırma programına alınması talebi, İçeldere Mahallesinde Döne Kılıç’a ait taşınmazın belediyeye ait arsa ile takas edilmesi talebi ve Kabazlı Mahallesi 544 parselde bulunan belediyeye ait 525 metrekare taşınmazın Hasan Bulut tarafından, Kur’an Kursu ve imam evi yaptırılarak ilçe müftülüğüne tahsis edilmesi talebi, Salihli Belediyesi tarafından ilçe genelindeki bir okula güvenlik kamera sistemi kurulması ve GDZ Elektriğin trafo için merkezde yer talebi görüşülüp karara bağlandı.
Kaynak: İHA