Meram'da Çiftçi Buluşması

TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Meram Belediyesi’nde düzenlenen programda Meramlı çiftçilerle bir araya geldi.

Meram'da Çiftçi Buluşması
Meram Belediyesi ve AK Parti Meram İlçe Teşkilatı iş birliğiyle Meram Belediyesi Meclis Salonunda çiftçi buluşması düzenlendi.

Meram’da tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığına dikkat çeken Başkan Toru, “Başkanımız, ‘Çiftçi Buluşmaları’ kapsamında farklı ilçelerde toplantılar yapmıştı. Biz de Meram’daki çiftçi kardeşlerimizle, tarımsal üretim yapan birimlerle Sayın Başkanımızı buluşturmak için bu toplantıyı düzenledik. Yerel yönetimler olarak bir taraftan imar ve altyapıyla ilgili sorunları çözüp sosyal donatı ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken diğer taraftan da tarımsal üretimle ilgili sorunlar, çiftçilerimizin, üreticilerimizin sorunlarının bire bir aktarılmasına ortam oluşturulmak üzere bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çiftçilerimiz milletin efendisi aynı zamanda. Üretim olmadan bu ülkenin ayakta kalması zor. Tarımsal üretimin daha da desteklenmesi, teşvik edilmesi ve güçlendirilmesi anlamında biz de yerel yönetimler olarak, ilçe teşkilatımız, Tarım İl Müdürlüğü, ziraat odamız ve diğer kurumlarla birlikte iş birliğine hazırız” diye konuştu.



“Tarım Konya için önemli”

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular da, “Tarım Konya için önemli, Meram için daha çok önemli. Dünyanın tarım merkezi olan ülkemizin tarım merkezi olan bir şehrinde yaşıyoruz. Böyle programlarla bütün sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize ve şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Toplantının hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



Afrin operasyonuyla ilgili dünyayı bilgilendiriyoruz”

Ülkelerin tarım komisyonları başkanlarına geçen hafta mektup yazarak Afrin operasyonu hakkında doğru bilgilendirme yaptıklarının altını çizen TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise, “Suriye’nin yarıdan fazlası hayatını tarımla idame ettiriyor. Dünya komisyon başkanları olarak bizlere görev düşüyor. Ordumuzun terörden temizlediği bu bölgelere insanlar geri dönsünler ama tarımda da iş birliği yaparak daha iyi üretim yapmalarına imkan sağlayalım dedik. Dış işleri komisyonlarımız da mektup yazdı. Çünkü uzaktan bizi Suriye’yi işgal etti zannediyor. O nedenle operasyona devamlılık için Türkiye sadece askeri sahada değil siyasi olarak da küresel ölçekte topyekun olarak dünyayı bilgilendiriyor” diye konuştu.



“Rapor Cumhurbaşkanımıza sunulacak”

Çiftçi buluşmalarının önemine de dikkat çeken Babaoğlu, “Öncelikle Konya’nın tarımsal önemi yüksek ilçelerindeki çiftçilerimizi ve muhtarlarımızı dinliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren de ülkemizin 7 bölgesine de gidip farklı tarımsal alanlardan çiftçilerimizi, üreticilerimizi ve onların temsilcilerini dinleyeceğiz. Onları daha mutlu edebilmek için bir rapor hazırlayacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan çiftçiler, tarımla ilgili istek ve taleplerini TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’na iletti.

Programa, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, Meram İlçe Tarım Müdürü Mahir Keleş, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: İHA