Kırıkkaleli Emeklilere 927 Konutluk TOKİ

Kırıkkale’de emeklilerin öncelikli olduğu 927 konutluk Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) inşaatında çalışmalar başladı.

Kırıkkaleli Emeklilere 927 Konutluk TOKİ
Kırıkkale’de çalışmalarına başlanan 927 konutluk TOKİ idaresiyle şehre yeni bir cazibe merkezi kazandırılacak. Yuva Mahallesi’ndeki yürütülen TOKİ projesinde öncelikli kesim ise dar gelirli emekliler. Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) girişimleri ve şehirdeki yöneticilerin çabalarıyla şehre kazandırılan ve bugün temeli atılma çalışmaları sürdürülen projeye ise ilgi yoğun. Yürütülen inşaat çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Kırıkkale AK Parti İl Yönetimi, TÜED Kırıkkale Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası dernek yöneticileri ve AK Parti Kırıkkale İl Yönetimi üyeleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Yürütülen proje hakkında Kırıkkale AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, “Biz bir emekli şehriyiz, Kırıkkale’de 50 bin civarında emeklimiz var. Ailelerini de göz önünde bulundurursak yaklaşık 100 bin insan ediyor. Yani merkezde yaşayan 190 bin nüfusun 100 bini emekli ailesi. Hal böyleyken emeklilerimizin bu taleplerine kayıtsız kalmak mümkün değildi. Böylelikle siyasetçilerimiz, başta hükümetimiz olmak üzere hızlı bir şekilde bu projenin gerçekleşmesi noktasında gerekli adımları attı.” şeklinde konuştu.

Projeden konut sahibi olmayan ve gelir seviyesi hükümet tarafından belirlenmiş şartlara uyan emeklilerin yararlanacağını belirten TÜED Kırıkkale Şubesi Başkanı Zekeriya Aytekin, talebin yaklaşık 3 bin civarında olduğunu dile getirdi.

Projeyle bu alanda yeni bir şehir kazandırılacağını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Yer temini ve yerin hazırlanmasını noktasında emekliler derneğimizle birlikte topyekûn hareket ettik. Çok hızlı bir süreç yaşandı. Çok şükür kısa bir zaman öncede ihalesi yapıldı. Müteahhidimiz de hızlı bir şekilde işe başladı.

Burada dar gelirli emeklilerimizin konutları olsun istiyoruz. 927 tane konut var burada. Bunların yanında 2 camimiz ve 3 alışveriş merkezimiz, bir de okulumuz olacak. Bunun ilk fitilini emeklilerimiz ateşlediler. Bizde tüm Kırıkkaleli siyasiler olarak bu projeni arkasında durduk" dedi.

Kaynak: İHA