Kent Meydanı'nda Zemin Etüt Çalışması

Muş Belediyesinin büyük önem verdiği projeler arasında yer alan ’Kent Meydanı’ projesinin uygulanacağı eski devlet hastanesi yerleşkesinde jeolojik ve jeofizik zemin etüdü çalışmaları yapılmaya başlandı.

Kent Meydanı'nda Zemin Etüt Çalışması
Muş Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan ‘Kent Meydanı’ projesi adım adım hayata geçiriliyor. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan eski devlet hastanesi yerine uygulanacak proje kapsamında mevcut yapıların yıkımını tamamlayan Muş Belediyesi, zemin etüdü çalışmalarını başlattı. Kar yağışının ve şiddetli soğukların yaşanmadığı bu yılki kış mevsimini iyi bir şekilde değerlendiren Muş Belediyesi, projenin uygulanacağı bölgenin yeraltı tabakalarının durumunu, konumunu, hangi tür jeolojik yapıdan müteşekkil olduğunu, derinliğini, kalınlığını, yoğunluğunu, elektrik özdirencini, sismik hızını, ivmesini, yeraltı suyu derinliğini ve bu tabakaların diğer dinamik parametreleri ile deprem karşısında göstereceği davranışı tespit etmek amacıyla zemin etüdü çalışması yaptırdı. Buradan alınacak örneklerin laboratuvar ortamında incelenmesinin ardından çıkacak sonuca göre statik projenin hazırlığı yapılacak.

Belediye Başkanı Feyat Asya, Başkan Yardımcısı Abdullah Avcı ile birlikte çalışmanın yapıldığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Başkan Asya, söz konusu çalışmanın bir an önce tamamlanması konusunda talimatlar verdi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Asya, "Muş Belediyesi olarak yapmış olduğumuz tüm projeleri önemseyerek hayata geçiriyoruz. Ancak ‘Kent Meydanı’ projesi benim hassasiyetle üzerinde durduğum bir projedir. Uzun uğraşlar sonucu ilimizi bu eksiklikten kurtaracağız. Bunun için gerekli çalışmalar başlattık. Geçtiğimiz sonbahar mevsiminde tahsisini yaptığımız bölgedeki yapıların yıkımını ihale ettik. Kısa bir süre içinde mevcut yapıların tamamı yıkılarak, enkazlar nakledildi. Bu yıl kış mevsiminin yağışsız ve sıcak geçmesi, bu tür projelerimizi sürdürmemize yaradı. Hava sıcaklığını fırsat bilerek projenin uygulanacağı alanın zemin etüdünü başlattık. Ekipler, burada başlattığı sondaj çalışmasının ardından elde ettikleri numuneleri laboratuvara göndererek gerekli incelemeleri yapacak. Bize gönderilecek sonuca göre projemizi hazırlamaya başlayacağız” dedi.

Başkan Asya, meydan için hazırlayacakları projeyi bu yıl uygulamaya başlayacaklarını da belirterek, “Su öğelerinin, yeşil alanların ve otopark alanlarının olacağı ‘Kent Meydanı’ ile halkımıza nefes alabilecekleri bir ortam oluşturacağız. Vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak ve güzel vakit geçirebilecekleri ‘Kent Meydanı’nı en kısa sürede yaparak hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bu projemizle ilimizin en büyük eksikliklerinden birini daha gidermiş olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızdan aldığımız güçle Muş’un çehresini değiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA