Kamu Başdenetçisi Malkoç Açıklaması

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Kayseri Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Süleyman Kamçı ile görüştü.

Kamu Başdenetçisi Malkoç Açıklaması
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere kente gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Vali Süleyman Kamçı tarafından karşılanan Malkoç, daha sonra şeref defterini imzaladı. Kamu Başdenetçiliği Kurumu’nun güzel kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Vali Kamçı; “Bildiğiniz gibi Kamu Denetçiliği Kurumu son yıllarda kurulmuş güzel kurumlarımızdan bir tanesi. Değerli başdenetçimiz ve denetçi arkadaşlar buradalar. Şehrimize geldiler, burada bir süre programları olacak” diye konuştu.

“Vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yapıyoruz”

Ziyarette konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kurum hakkında bilgiler vererek; vatandaşın aldığı kamu hizmetlerinden memnuniyetsizliği varsa, dilek, temenni ve şikayet olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na intikal ettirebileceğini söyledi.

Vatandaşla idare arasında halkın avukatlığını yaptıklarını sözlerine ekleyen Başdenetçi Malkoç; “Kamu Denetçiliği Kurumu 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile Anayasa’daki yerini almış, 2012 yılında 6328 sayılı kanunla tüzel kişilik kazanmış ve 2013 yılından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuruluş gayesi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması, vatandaşla idare arasında, devlet arasındaki ilişkilerde iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, bunun yanı sıra denetim yoluyla şeffaflığın kamuda sağlanması ve bunlar kadar önemli olan vatandaşın hak arama kültürünü yaygınlaştırması amacıyla kurulmuştur. Özellikle Avrupa’daki tanımlaması ‘halkın avukatı’ şeklindedir. Bizler, vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yapıyoruz. Vatandaşımız; aldığı kamu hizmetlerinden memnuniyetsizliği varsa, daha iyisini istiyorsa dilek, temenni, şikayet olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na intikal ettirebiliyor. Güzel bir kurum. Tabi yeni olduğu için çok tanınmıyor. Biz de illeri dolaşıyoruz, basınla ilişkileri sıklaştırarak kurumu tanıtmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye’yi gerek yerel yönetim alanında gerek eğitim, sağlık gibi benzeri alanlarda en iyi yönetime kavuşturmak. 2023, 2053, 2071 hedefleri var Türkiye’nin. Burada önemli olan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alması, sağlık hizmetlerinin daha iyi yürümesi, kamu hizmetlerinin güvenlik, asayiş ve benzeri konularda dünyadaki en iyilerle yarışabilecek hale gelmemiz. O açıdan kamu denetçiliği kurumu gibi kurumlara ihtiyaç var. Bizler, vatandaşın müracaatı ve şikayeti üzerine denetim ve inceleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Malkoç ayrıca, Afrin operasyonunda bulunan güvenlik güçlerine de başarılar diledi.
Kaynak: İHA