Japon Turistler 'Zeytin Rotası' İle İzmir'e Gelecek

Japon Seyahat acenteleri İzmir’e gelerek zeytin konsepti dahilinde, İzmir Ticaret Odası tarafından İzmir kent merkezi ve çevresinde ekonomik, turistik ve kültürel aktiviteleri teşvik etmek için konuklara önerilen yeni turizm rotalarını ve alternatif turizm olanaklarını inceledi.

Japon Turistler 'Zeytin Rotası' İle İzmir'e Gelecek
İzmir Ticaret Odası’nın İzmir’e daha fazla Japon turist gelmesini sağlamak amacıyla, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği ile sürdürdüğü temaslar, ilk meyvelerini vermeye başladı.

İzmir Ticaret Odası, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği temsilcilerini ikinci kez İzmir’de ağırladı. 2 gün boyunca İzmir’de incelemelerde bulunan heyet, Kordon, Agora, Havra Sokağı, Başdurak Camii ve El Sanatları Çarşısı Kızlarağası Hanı, Konak Meydanı ve civarı, Saat Kulesi, Çeşme, Alaçatı, Levent Köstem Zeytinyağı Müzesi, anıt zeytin ağaçları ve Urla’da bulunan bağları ziyaret etti.

Ziyaret programı kapsamında İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan Japon seyahat acenteleri, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZFAŞ Murahhas Azası ve İZTAV Genel Sekreteri Gül Şener, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cüneyt Güleç, Cüneyt Altınkapı, Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Yavuz, 41. Turizm, Seyahat Acentaları ve Oto Kiralama Grubu Meclis Üyesi Cem Çandarlı, 43. Konaklama Grubu Meclis Üyesi Deniz Özkardeş ve turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Japon seyahat acentelerine, İzmir’e turist getirmeleri çağrısı yaparak, “Japonlar turizmde seçici ve yüksek kalite arayışları, kültür ve gurme turizmine yakınlıkları ile biliniyorlar. İşte tüm aradıklarınızı bulabileceğiniz, en doğru yer, İzmir” dedi.

Japon seyahat acentelerinin Zeytin Rotası ile İzmir’e turist getirmeleri konusunda işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Demirtaş, “Ama asıl büyük resim agroturizm” diye konuştu.

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını hatırlatan Hankyu Travel International Okyanus Aşırı Ülkeler Satış Departmanı Temsilcisi Yazawa Tomoya ise “Bizler çok sayıda Japon turisti Türkiye’ye çektik. Ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle rakamlar düştü. Bundan sonra Türkiye’ye gelen Japon turist sayısını arttırmak için çalışacağız. Daha önce rotalarımızda yer alan Pamukkale ve Efes’i tekrar ziyaret ettik. Zeytin rotasını da turlarımızın içine dahil etmeyi istiyoruz. İzmir ile ilgili bilmediğimiz şeyler olabilir bunları öğrenip Japonya’da aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA