İstanbul Ayakkabı Yan Sanayi Ve Deri Fuarı Kapılarını Açtı

EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Demir: 'Ayakkabı sektörünün bu yıl toplam ihracatı 1 milyar doları aşacak. Rakamlar hedefe ulaşacağımızı gösteriyor. Ayakkabı yan sanayi sektörü de pazarın ham maddesi'

İstanbul Ayakkabı Yan Sanayi ve Deri Fuarı (İYF), ayakkabı ve deri sektörünün önde gelen firmalarının katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuar, yurt dışından alım heyetini ağırlayarak, yabancı yatırımcıyı da sektör temsilcileriyle buluşturmayı hedefliyor.

EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, fuarda yaptığı açıklamada, hem ayakkabı sektörünün hem de Türkiye ekonomisinin kazanması için çalıştıklarını belirterek, dış ticaret açığının kapanması için her sektörün elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Fuara, Türkiye'de ayakkabı imalatı yapılan bütün şehirlerden katılımcıların geldiğini aktaran Demir, yurt dışından da Rusya, İtalya, İngiltere ve Makedonya gibi ülkelerden 400 kişilik alım heyetinin katıldığını bildirdi.

Türkiye'nin ayakkabı yan sanayisinde çok geliştiğini belirten Demir, Türkiye'nin coğrafi açıdan merkezi bir konumda olması dolayısıyla ihracat avantajı bulunduğuna dikkati çekti.

Demir, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin nakit ihtiyacını ihracatla karşıladığını belirterek, ihracatın firmalar için can suyu olduğunu, ayrıca Türkiye'ye döviz girdisi sağlayarak ekonomiye katkı sağlandığını ifade etti.

Sektörün daha fazla yabancı alıcıyla buluşması gerektiğinin altını çizen Demir, "Bu tür fuarları ayakkabı sektörünün daha fazla ihracat yapması için ve daha fazla üreticinin markalaşması için düzenliyoruz. Geçtiğimiz yılı 709 milyon dolar ihracatla kapatan sektörün dünya pazarlarında daha fazla söz sahibi olması hedefine ulaşmak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ayakkabı sektörünün bu yıl toplam ihracatı 1 milyar doları aşacak. Rakamlar hedefe ulaşacağımızı gösteriyor. Ayakkabı yan sanayi sektörü de pazarın ham maddesi. Yan sanayinin, ayakkabı sektörünün toplam ihracatına katkısının en az 300 milyon dolar olacağını tahmin ediyorum. Sektörümüz ve her şeyden önemlisi ülkemiz için taş üstüne taş koyabiliyorsak, ne mutlu bize." diye konuştu.

- İstanbul Ayakkabı Yan Sanayi ve Deri Fuarı

İYF'yi organize eden EKS Fuarcılık, ayakkabı sektörünün markalaşma ve ihracat özelinde büyümesine katkı sağlamak adına hayata geçirdiği İYF’de, 400 kişiden oluşan yabancı alım heyetini, deri, taban, ökçe, kalıp, kimyevi madde ve tekstil mamulleri üreten 80 Türk üretici firma ile buluşturacak.

Başta Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere 46 ülkeden 400 yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak olan İYF’de katılımcı firmalar ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme imkanı da bulacak. Pullman Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar 7 Şubat'ta sona erecek.

Kaynak: AA