İde Öğrencilerinden Sokak Hayvanlarına Anlamlı Destek

İde okulları öğrencileri, sokakta yaşayan hayvanlara destek olmak için 'Sevgi ve Sorumluluk Projesi'ne imza attı.

İde okulları öğrencileri, sokakta yaşayan hayvanlara destek olmak için "Sevgi ve Sorumluluk Projesi"ni başlattı.

İde okullarından yapılan yazılı açıklamaya göre, her alanda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden okulun öğrencileri, sokağa terk edilen hayvanlara karşı farkındalık oluşturmak ve tüm insanların bu konuda duyarlılığını artırmak amacıyla "Sevgi ve Sorumluluk Projesi"ne imza attı.

Bir süre önce İde ailesine katılan sevimli köpek "Pamuk"tan ilham alarak çıkılan bu yolculuk okul bünyesinde genişleyerek devam ediyor.

Verilen bilgiye göre, İde öğrencileri, "Sevgi ve Sorumluluk Projesi" kapsamında, önce 3D yazıcıdan sokaktaki hayvanların sevebileceği kemik şeklinde hamur kalıpları çıkardılar. Bu kemik şeklindeki kalıplarla, glutensiz organik un, kemik suyu, elma ve havuçtan oluşan malzemelere şekil vererek, sağlıklı ve lezzetli köpek kurabiyeleri hazırladılar.

Hazırlanan bin 700 adet köpek kurabiyesi, sokaktaki hayvanları besleyen "Orman Çocukları Besleme Grubu" ve "Huysuz İhtiyar" aracılığıyla sokak hayvanlarına ulaştırılırken, aynı zamanda bu kurabiyelerle birlikte, Orman beslemesi yapan gönüllülere bağışlanmak üzere, toplamda 250 kilo kuru paket makarna ve tavuk- et suyu toplandı.

Orman Çocukları Besleme Grubu ve Huysuz İhtiyar gibi ormandaki hayvanları besleyen gruplarla iş birliği yapan ide öğrencileri, bu sayede daha çok hayvana ulaştı. Gönüllerden oluşan bu gruplar, Kurtköy, Beykoz gibi alanlarda ormana terk edilmiş hayvanların karınlarını doyurarak yaralarına merhem olmaya çalışıyor.
Kaynak: AA