Hani'de Uyuşturucu İle Mücadele Ve Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemin başlaması dolayısıyla okulların yakın çevrelerinde alınacak güvenlik önlemleri, okul servislerinin güvenliği ve uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konulu toplantı gerçekleştirildi.

Hani'de Uyuşturucu İle Mücadele Ve Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başlarken okul çevresinde var olan ve oluşabilecek sorunların çözümü için Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, emniyet ve jandarma teşkilatı, ilçe milli eğitim müdürlüğü teşkilatı ve okul müdürleri, ilçe müftülüğü teşkilatı ve cami imamları, mahalle muhtarları ve okul aile birliği başkanları ile bir araya gelerek okulların güvenliği, okul güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyonu,uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele ve okul servislerinin güvenliği kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda ilçe genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele kapsamında okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için yapılan ve yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, "Bilindiği gibi 5 Şubat 2018 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemi başladı.

Eğitim ve öğretim yılı birinci dönemini güzel bir şekilde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden geçirdik. İkinci dönem eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla aynı kararlılıkla okul güvenliği konusunda eğitim camiasında varsa eksikliklerin tespit edilerek bu eksikliklerin bir an evvel giderilmesi için bugün siz paydaş katılımcılarla bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Köy ve mahalle muhtarları ile okul müdürlerini çocukları ve gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Kaymakam Yazıcı şunları söyledi:

"Mahalle muhtarlarının, din görevlilerinin ve okul idarecilerinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sosyal ve çevresel sorunlarına kulak vererek, gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler ile çocuklarımızı bu illetin içerisine çekmek isteyenlere karşı görev ve sorumluluk bilincini kolluk görevlilerine yardımcı olmak suretiyle hakkıyla yerine getirerek çok duyarlı olmaları gerekmektedir. Bizim en değerli varlığımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmemesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması noktasında okul müdürleri, mahalle muhtarları ve din görevlileri ile başta toplantının paydaşı olan herkes gençlerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarını idari, insani ve vicdani sorumluluk duygusuyla takip etmekte mecburdurlar”.
Kaynak: İHA