GÜNDEM / 6 Şubat 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım da toplantıda yer alacak.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Hakkari/15.00/16.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumu tarafından Hilton Garden Inn'de düzenlenecek "2. Avrasya Ülkeleri Kamu İstihdam Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Kudüs 2018 İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti Uluslararası Programı"nın açılış törenine iştirak edecek.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İslam İşbirliği Teşkilatı 10. Turizm Bakanları Konferansı'nın açılışı ve çalışma oturumuna katılacak, ikili görüşmelerde bulunacak.

(Dakka) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Filipinler Ticaret ve Sanayi Bakanı Ramon Lopez ile bir araya gelecek.

- Canikli ve Lopez'in başkanlığında yapılacak Türkiye-Filipinler 1. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'nın ardından mutabakat zaptı imza töreni düzenlenecek.

- Canikli, Lopez onuruna öğle yemeği verecek.

(Ankara/11.00/11.35/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM'den

- Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri başlayacak.

(TBMM/15.00/15.30/16.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB Konferans Salonu'nda "Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü; Yerli ve Milli Üretim Konferansı''na katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundaki "Güvenli İnternet Günü 2018" etkinliklerine iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2017 yılı 3. çeyrek (temmuz-eylül dönemi) hanehalkı yurt içi turizm verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yurt dışından alınan diplomaların denklik başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabilmesine olanak tanıyan sistemin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından 20'si tutuklu 29 sanığın yargılandığı davanın duruşması Çağlayan'da görülecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı gişelerindeki olaylara ilişkin 66 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Gençlerbirliği, Beşiktaş'ı konuk edecek.

(Ankara/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası Top 16 Turu E Grubu 6. ve son haftasında Galatasaray Odeabank, Almanya'nın Alba Berlin takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi 14. haftasında Banvit-Strasbourg ve Elan Chalon-Gaziantep Basketbol maçları yapılacak.

(Balıkesir/20.30/Chalonsur Sur Saone/22.30) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. haftasında Galatasaray, deplasmanda Polonya'nın Grot Budowlani takımıyla karşılaşacak.

(Lodz/20.00)

5- Hentbol Erkekler Türkiye Kupası 2. tur B Grubu maçları, Eskişehir'de başlayacak.

(Eskişehir) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Kadınlar Süper Lig 16. haftasında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Zağnosspor karşılaşacak.

(İzmir/17.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Öğretmenlerin özlük haklarını ihlal eden özel okullara ceza geliyor

- Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda çalışan ve sözleşmelerinde veya mevzuatta belirtilen şekliyle özlük haklarını alamayan öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici dahil tüm personel için özel okullara idari para cezası uygulamak için hazırlıklara başlandı

- Personel ücretlerini tam olarak ödemeyen, sigorta primlerini eksik yatıran, öğretmenleri çalışma saatlerinin üzerinde görev yapmaya zorlayan veya personelin özlük haklarını ihlal eden özel okullara önce 10 bin 147 lira para cezası uygulanacak

- Aynı fiilin tekrarı halinde bu rakam 50 bin 737 lira olarak uygulanacak, üçüncü tekrarda ise özel okul sürekli kapatılacak

(Selma Kasap/Ankara) 2- İstanbul, ihracatta 208 noktaya ulaştı

- Türkiye'nin geçen ay gerçekleştirdiği 12,2 milyar dolarlık ihracatın yüzde 42'sini sırtlayan İstanbul, 5 milyar 137,2 milyon dolarlık dış satıma imza attı

- Avrupa'dan Amerika'ya, Asya'dan Afrika'ya kadar çeşitli bölgelere ürünlerini ulaştırmayı başaran İstanbullu şirketler, ocakta 208 farklı noktaya ihracat gerçekleştirdi

- Kentin ihracatında en büyük hacme 1 milyar 57,8 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sahip olurken, en fazla ürün ihracı 613,2 milyon dolarla Almanya'ya yapıldı

- İstanbul'da ocak ayında ihracat yapılan 27 sektörden 14'ünde, 100 milyon doların üzerinde dış satım rakamına ulaşıldı

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

3- Bangladeş'teki 750 bin Arakanlı mülteci yurtlarına dönecek

- Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki:

- "Myanmar, iki yıl içerisinde Bangladeş'te bulunan 750 bin Rohingya mültecilerinin hepsini geri alacak"

- "Türkiye Ağustos 2017'de bu kriz baş gösterdiğinde ciddi maddi ve manevi destek için taahhütler ile gelen ilk ülkeydi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Recep Tayyip Erdoğan bölgeye gelen ve konuyla ilgili çözümün savunuculuğunu yapan ilk Müslüman liderdi. Bizim bu meselemizle ilgili davranışı ve tepkisinden dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına en derinden minnettarız"

- Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul Islam:

- "(Türkiye'deki) Medyanın ve diğer ajansların göstermiş olduğu bu yapıcı ve olumlu tutumlar ile konu uluslararası nitelik kazanmıştır. Bu sadece Myanmar ve Bangladeş arasında geçen genel bir sorun veya bölgesel bir sorun olmaktan çıkmış ve uluslararası düzeyde bir konu haline gelmiştir"

(Kaan Bozdoğan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA