Gölyazı'daki Altyapı Çalışmaları Yaza Kadar Tamamlanacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: 'Geliştirilen düzenlemelerle Gölyazı da aynen Uludağ, İznik Gölü ve Oylat Kaplıcaları gibi bir çekim merkezi olur. Bu potansiyel var'

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Uluabat Gölü'nün doğu ucundaki yarımadada kurulu Gölyazı Mahallesi'nde bir süredir devam eden altyapı çalışmaları ve sahil düzenlemesinin, yaz aylarına kadar tamamlanacağı bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarihi Roma dönemine uzanan ve bünyesinde barındırdığı tarihi eserlerin yanı sıra sahip olduğu coğrafi özellikler nedeniyle Türkiye'nin dikkati çeken turizm lokasyonları arasında yer alan Gölyazı'da incelemelerde bulundu.

Mahalle meydanı ve iskelede altyapı çalışmalarıyla ilgili BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç'ten bilgi alan Aktaş, daha sonra beraberindeki ekiple Gölyazı sokaklarını dolaşarak bölgenin ihtiyaçlarını belirledi.

Aktaş, göreve geldiği günden bu yana Bursa'nın atıl kalmış belirli noktalarıyla ilgili çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, Gölyazı'nın da gündemlerinde olduğunu kaydetti.

Gölyazı'nın altyapı ve kanalizasyon düzenlemeleri için daha önce yaklaşık 9 milyon liralık bir harcama yapıldığını anımsatan, Aktaş, şunları kaydetti:

"Yapılacak çalışmalarla Gölyazı'nın marka değeri artacak. Yaptığımız incelemeyle acil eylem planı kapsamında neler yapabiliriz, onları tespit ettik. İnşallah zaman içerisinde bunları geliştirerek, Gölyazı'nın Bursa ekonomisine daha fazla katkı sağlayan bir mahalle olmasını sağlayacağız. Gölyazı ile ilgili düzenleme çalışmalarının ilk etabı yaz aylarına kadar tamamlanacak. Geliştirilen düzenlemelerle birlikte Gölyazı da aynen Uludağ, İznik Gölü ve Oylat Kaplıcaları gibi bir çekim merkezi olur. Bu potansiyel var. Otoparkı, sosyal alanları ve içerideki diğer ünitelerle, camisinden abdest alma kısımlarına kadar geniş bir mekanı düzenleyeceğiz. İnsanların huzur ve rahatı ne gerektiriyorsa onu yapacağız."
Kaynak: AA