Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Açıklaması 'Gemlik Hiçbir Yere Gitmiyor, Yerinde Dönüşüyor'

Gemlik’in taşınmasıyla ilgili iddialara cevap veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik hiçbir yere gitmiyor. Gemlik yerinde dönüşüyor. Gemlik depreme dayanıklı konutları kısa sürede yapıp hak sahiplerine teslim etmekle güvenli bölge olacak” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Açıklaması 'Gemlik Hiçbir Yere Gitmiyor, Yerinde Dönüşüyor'
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 24 Aralık 2017 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile ilçede ortaya çıkan Gemlik ilçesinin taşınacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. İlçenin taşınmasının söz konusu olmadığını belirten Başkan Yılmaz, projenin bir dönüşüm çalışması olacağını söyledi.



“Bu bir dönüşümdür”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede bir dönüşüm hareketinin olacağını belirterek, “Şimdiye kadar devletimiz deprem olduktan sonra önlem almıştı. Bugün ise ilk defa Gemlik’te deprem olmadan önlem alınıyor. Bu çok önemli bir durum. Çünkü depremlerden sonra ülke birçok can ve mal kayıpları yaşamış. Kaybımız olmasın diye önlem alınıyor. Buradaki önlem Kanun Hükmünde Kararname’de taşınma kavramı geçtiği için vatandaşımız tarafından bir kısım siyasilerimiz tarafından farklı algılanmış olabilir. Bu bir dönüşümdür, riskli binaların dönüşümüdür. Bize verilecek bölge eğilimli bir bölge olduğu için burada çarşı, pazar kurma şansı da bulunmamaktadır” dedi.



“Gemlik’in ovasında yatırım yapmaya devam ediyoruz”

Konuta yönelik çalışma yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Mevcuttaki Gemlik’in çarşıları, pazarları, caddeleri devam ediyor. Gemlik’in ovasında yatırım yapmaya devam ediyoruz. Kapalı pazarımız, açık pazarımız, spor tesislerimiz, okullarımız şu anda yapılıyor, yapılacak. Biz riskli binaları dönüştürdüğümüz zaman bir şekilde donatı gerçekleşecek. Kalan bölgelerde daha nitelikli hale gelmiş olacak. Halihazırda üst gelir grubunu elde etmiş olduğu deniz manzaralı konutları alt gelir gurubuna mensup vatandaşlarımız da devletimizin imkanları ile belediyemizin imkanları ile çok cüzi rakamlara elde etmiş olacaklar. Burada hiç kimse tedirgin olmasın. Gemlik hiçbir yere gitmiyor. Gemlik yerinde dönüşüyor. Gemlik depreme dayanıklı konutları kısa sürede yapıp hak sahiplerine teslim etmekle güvenli bölge olacaktır ve Gemlik, Körfez’in incisidir. Bu güzelliklerini korumaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA