Emekli Olup Dünyaya Açıldı, Huzuru Yine Türkiye'de Buldu

Muş'ta emekli öğretmen Işık, emekliliğinin ardından çalışmak için gittiği Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Almanya ve Fransa'da aradığı huzuru bulamayınca memleketine dönerek mesleğini sürdürüyor Emekli öğretmen Işık: 'Yurt dışında çalıştım, maddi imkanlar güzel. Yalnız insanların huzura ve güvene çok ihtiyacı var. Huzur ve güveni memleketimde buldum. Bunu ben söylemiyorum, bunu Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan'daki arkadaşlarım söylüyor'

Emekli Olup Dünyaya Açıldı, Huzuru Yine Türkiye'de Buldu
Muş'ta edebiyat tutkunu emekli öğretmen Şeref Işık, çalışmak için gittiği 5 ülkede huzuru bulamayınca memleketine dönerek mesleğini sürdürüyor.

Muş'ta 2004 yılında emekli olan makine bölümü öğretmeni Şeref Işık, 5 yıl sonra çalışmak ve sosyoloji araştırmaları yapmak üzere yurt dışına gitti.

Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Almanya ve Fransa'da bir süre alüminyum üzerine bir firmanın fabrikalar zincirinde çalışan Işık, aradığı huzuru bulamayınca geçen yıl memleketine döndü.

Işık, yurt dışında başından geçen olayları ise "12" isimiyle kaleme aldığı romanda anlattı.

Edebiyata olan tutkusuyla tanınan ve daha önce de Muş ile ilgili çok sayıda şiiri bulunan Işık, şimdi emekli olduğu Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyor.

- "İnsanların huzura ve güvene çok ihtiyacı var"

Işık, AA muhabirine, yurt dışında çalışırken çok cazip teklifler aldığını ancak bir türlü huzuru bulamadığını söyledi.

Önemli olan şeyin huzurlu ve mutlu yaşamak olduğunu dile getiren Işık, şöyle konuştu:

"Bu huzuru yeniden ülkemde, Muş'ta buldum. Sonra roman yazdım. Romanımda yaşanmış olayları ele aldım. Özellikle yurt dışında yaşadığımız zorlukları dile getirdim. Ayrıca, Muş şivesiyle otantik şiirler yazıyorum. Memleketimizi ve insanlarımızı seviyoruz. Yurt dışında çalıştım, maddi imkanlar güzel. Yalnız insanların huzura ve güvene çok ihtiyacı var. Huzur ve güveni memleketimde buldum."

- "Arkadaşlarım Türkiye'den ev almak istiyor"

Işık, Türkiye'nin huzur vericiliğinin sadece kendi görüşü olmadığını, yurt dışında edindiği arkadaşlarının da Türkiye'deki yaşama hayran olduğunu ifade etti.

Bu düşünceyle bir Kazak arkadaşının memleketinde evi olmasına rağmen Türkiye'den ev satın almak istediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Kendisine 'Niye Türkiye'de ev alıyorsun' dedim. Türkiye'nin güvenli ve huzurlu olduğunu söyledi. Bana, 'kendi memleketinizin ne derece huzurlu olduğunu fark etmiyorsunuz' dedi. Rus arkadaşım bana 'Balık sudan çıktımı suyun kıymetini bilir, siz Türkiye'nin kıymetini Türkiye'den çıktıktan sonra bilirsiniz.' Rus arkadaşım ailesiyle Antalya Kumluca'dan ev aldı. Ayrıca çalıştığı firmanın doktoru da Rusya'da evini sattı, Aydın'da ev aldı. Bunu ben söylemiyorum. 'Huzuru memleketimde buldum' derken milliyetçilik yapmıyorum."
Kaynak: AA